početak GRADSKA Од стидљиве девојчице до Звезде Гранда

Од стидљиве девојчице до Звезде Гранда

od nedelja
1,4K pregleda

ПЕВАЧИЦА – НЕВЕНА АЋИМОВИЋ
Невена Аћимовић, певачица бенда „Нострадамус“, била је јако стидљива као дете, а 20 година касније смело се појавила, и то више пута, на сцени музичког ријалитија „Звезде Гранда“.
Невена је рођена у Ужицу, основну школу је завршила у „Нада Матић“, а потом и средњу Економску школу.
– Још као дете сам држала дезодоранс или неки други предмет у рукама и замишљала да је то микрофон и певала. Све сам то радила скривено, а када је требало да пред неким запевам, била сам стидљива. У кући су ме слушали, али на два минута, па су се шалили. Нико ме није гурао, нит помислио да ћу постати певачица. И данас имам проблем да запевам у неком малом друштву, иако се бавим тим послом. Просто имам неки проблем, некако ме срамота. Али, када сам са мојим члановима бенда, у себи говорим да могу ја то и уз њихову подршку превазиђем све то – каже са осмехом Невена, сећајући се дана из детињства.
Први пут је запевала када је имала 16 година, на 18. рођендану код рођаке.
– Тада ми је један од колега рекао: „Ти мала добро певаш“, а ја сам само онако стидљиво рекла „хвала“. Ипак сам била млада. Са тим бендом сам ипак понекад певала, мада ме родитељи нису често пуштали. Е, већ са 18 година имала сам први бенд са којим сам озбиљно радила. Био је то „Енерџи бенд“ и кратко је трајао. Живела сам да идем на пробе и моја прва свирка је била у тадашњој „208“ или касније „Ред Браун“, а потом „Контра“. Мислила сам да ћу имати трему, а када сам изашла пред публику, ништа. И тада сам схватила да је то оно што волим, што желим. Касније сам имала кратку паузу због факултета, мало пубертетске лудорије и онда се поново вратим певању, тачно пре десет година. То је била иста екипа „Енерџи бенда“. Жељко Филиповић је водио тај бенд, а и сада смо у истом бенду „Нострадамусу“. Свирали су тада он, Недељко Савић Неђо, што сада пева у оркестру „Ђерам“, Лука Савић је био рокерски бубњар и певао је Милан Радовановић, брат Милоша Радовановића. Касније смо се растали, али смо сви остали у том послу. Након распада тог бенда имала сам посла, певала сам у многим бендовима. Пре седам година званично сам ушла у „Нострадамус“, што ми је била жеља, јер када су се појавили, били су другачији, онако, модерна екипа. Била је тада и „Луна бенд“ и други, али они су ми били нешто посебно, мада нису били нешто спектакуларно познати. Отворила ми се прилика и ја сам отишла на пробу. Били су задовољни, мада нисам одмах почела са њима да радим, јер сам наредна три месеца отишла у Немачку. Када сам се вратила, одмах сам добила позив. Од тада до данас сам са њима и надам се да ћемо до краја бити заједно. Сада мислим да за „Нострадамус“ бенд зна цео град – казала је Невена.
Током одрастања мењао се стил музике који је волела.
– Мој тата, када сам била мала, слушао је Џо Кокера и ту неку врсту музике, што је мене јако нервирало, а ја сам слушала Зорицу Брунцлик, Драгану Мирковић… Е, што сам тада слушала, данас певам, али их мање волим да певам. Данас много волим ту музику коју је мој тата слушао и више ми лежи тај неки поп рок домаћи и страни, боље осећам ту музику. Мада, мора да се пева све – прокоментарисала је наша саговорница.
У међувремену, Невена је стасавала у праву певачицу, са добрим гласом. Више из шале, како каже, одлучила је да се појави у караокама 2013. године.
– То је било озбиљно такмичење, мада сам ја то схватила као шалу. Одржавале су се у Ужицу, а прва награда је била пут у Чешку. Негде сам чула рекламу да се у Ужицу одржавају караоке и то четврте или пете по реду и да траже кандидате за такмичење. Познавала сам неке који су већ ту учествовали, нису били баш сјајни, па сам онако рекла да идем и ја. Отишла сам, села попила пиће, а потом певала. Победила сам и добила пут у Чешку, на који никада нисам отишла, већ сам га поклонила. Онда сам отишла у Београд на супер финале, које су биле на државном нивоу. Освојила сам друго место, мада по мишљењу публике, победа ми је украдена. Али, мени је било супер – рекла је Невена.
После тог искуства наставила је да пева са „Нострадамусом“. Жељна изазова одлучила је да се појави на аудицији за Звезде гранда.
– Нисам нешто посебно волела тај тип такмичења, али хтела сам да се и ту испробам. И одем у Краљеву, али није било аудиције, јер нико се није појавио од чланова продукције. Прошле године у мају знала сам сигурно да ће тада бити аудиције и поново сам отишла. Имала сам јаку трему, али сам ипак отпевала. На моје изненађење, Саша Поповић ми је рекао да сам прошла. Била сам срећна. Прошло је 15 дана нико се не јавља и већ сам заборавила на аудицију. Међутим, у октобру је стигао први позив и почео је први круг. Била сам тада јако болесна. Имала сам упалу плућа, а то је била последица радова по кући. Сећам се добро да су ме звали шест дана пре снимања. Отишла сам. Није било баш сјајно, али сам прошла даље. И онда ишчекивање када ће емисија. Снимање је било 16. октобра, а емисија се емитовала на Бадњи дан. И онда сам пролазила круг за кругом до петог круга. Ето, то ми је неко ново искуство, које ми је донело доста тога. Али, каква сам била пре тога, остала сам таква и после Звезде Гранда. Чак се и мало постидим када људи почну да ме препознају у неком позитивном смислу. Такву ме људи воле – прича Невена о својој авантури у Гранду.


И све би било у реду да Невена није имала увек трему на појављивању на Грандовој сцени, када су милиони очију упрте у њу.
– Одговарале су ми песме, све док не изађем на сцену. Пре изласка све је под контролом, а онда креће адреналин, трема, постаје изазов и имам притисак, јер знам да жири гледа и многе друге ствари сем певања. Гледају изглед, покрете, на игру и да све то усагласи, а када је трема присутна, онда све иде тешко. Многи су ми говорили да попијем нешто да бих сузбила трему, али нисам хтела да оксуим, хтела сам чисте главе да будем на сцени. Под том тремом алкохол може још горе да делује, да исуши грло. Све је то нешто ново било за мене. Ма колико пута изашла на ту сцену, увек је нешто ново и из круга у круг, уместо да имам све мање треме, код мене је трема била све већа и већа. Када сам испала у петом кругу било ми је и помало драго. Са тим резултатом упала сам у следећу сезону такмичења, на које ћу ићи. Искрена да будем, волим што сам на време испала из ове сезоне, јер мислим да су остали људи који певају и понашају као да су под истим калупом. Желим да пробам ту другу сезону, јер је Саша Поповић најавио више промена, више ћемо ми као такмичари да добијемо. Она креће од септембра. Ово за сада је било супер и искуство и наук за следећу сезону. Више среће други пут. Човек мора свашта да проба да би знао и боље да проба, него да му после буде жао што није пробао – казала је Невена.
Морамо да напоменемо да је након сваке отпеване песме скоро увек добијала од Јелене Карлеуше, која ја члан жирија, похвале за свој изглед.
Иначе, Невена је имала више наступа у хуманитарним концертима. У сећању јој је концерт у хали Велики парк, када је организована велика хуманитарна акција за помоћ сада покојне Соње Христовски. Каже да је тада прва певала пред публиком, али да није имала трему, већ само неку дозу адреналина.
Није имала прилику да пева са неким звездама естраде, али је наступала као предгрупа Јелени Карлеуши, Ацу Лукасу и другима.
– То је било у дискотекама док сам била у Немачкој. Јелена је тотално други лик када сиђе са бине, када се угасе камере. Она је лаф жена, а када се упале камере има ту своју дозу дрскости и у свом послу, шоу бизнису, она је најбоља. Током Звезда Гранда плашила сам се да ме не увреди. Али, увек сам имала њене похвале, па сам се чак два пута нашла на њеном Инстаграму. Одушевљена сам њом, поготову што ми је давала подршку. Сигурно знам да ме се не сећа из Немачке, јер тада није имала никакав контакт. Дође са обезбеђењем до бине, отпева песме, а онда се исто са обезбеђењем врати иза сцене – рекла је Невена.
Поред тога што се полако спрема за нову сезону Звезде Гранда, наша саговорница планира да са бендом лето проведе на мору због ангажмана, али и један део радно. „Нострадамус“ је већ свирао матуре свим средњошколцима, осим гимназијалцима, а ангажовани су и по клубовима, певају и свирају по свадбама и весељима, али и клубовима и дискотекама.
– Имамо широк репертоар. Свирамо мало модерније што пролази кроз омладине, да кажем новокомпоновани Гранд или електронску-фолк-турбо музику, мада свирамо и старе хитове и лепу културну музику. Све то иде у рок службе. Када свирамо свадбе, или како волим да кажем, концерт за младу и младожењу, прво седнемо и са њима се договоримо, мада ми скоро никада не одустајемо од нашег репертоара, јер задовољава све. Зато имамо доста препорука, па чак нам се дешава да прво нас закажу, па тек онда салу за свадбу. То је прави успех, јер на нашем тржишту има доста бендова. Треба бити у континуитету, надограђивати се и са новим и старим песмама. Углавном цео бенд је врло радан – закључила је Невена.

Звездана Глигоријевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.