početak GRADSKAINFO Održan okrugli sto “Mladi poručuju”

Održan okrugli sto “Mladi poručuju”

od nedelja
1,1K pregleda
Okrugli sto "Mladi poručuju"

Okrugli sto “Mladi poručuju”

U Narodnoj biblioteci danas je održan okrugli sto “Mladi poručuju” u organizaciji “Unije Studenata Užica” koji je za cilj imao da utvrdi sa kojim se to problemima mladi u Užicu susreću i kako ih rešiti.

Radovan Novaković, predsednik Upravnog odbora “Unije Studenata” kaže da se nada kako će ovaj okrugli sto pomoći da se počne rešavanje nagomilanih problema.

Radovan Novaković

Radovan Novaković

“Ja lično mogu da pričam o problemima studenata kojih ima dosta, počev od problema sa cenom prevoza, tj. nepostojanja stalne cene prevoza na relaciji Beograd-Užice. Zatim, tu je jako veliki problem povratka mladih u Užice nakon završetka studija. Naravno, danas nećemo govoriti samo o studentima, tu su danas i srednjoškolci koji će govoriti o tome sa kakvim se sve problemima oni danas susreću”, kaže Novaković koji je izrazio nadu da će lokalna samouprava pomoći mladima.

Dragana Ćosović, učenica četvrtog razreda Užičke gimnazije kaže da će na okruglom stolu izneti sve probleme sa kojima se užički srednjoškolci danas susreću.

“Ja sam pričala sa svojim vršnjacima, i ono što je glavni problem mladih je neangažovanost. Postoje dva razloga za to. Ili smatraju da se njihovi predlozi neće realizovati ako ih iznesu, ili su nezainteresovani. Mi smatramo da bi to moglo da se reši kroz predavanja na kojima bi se oni mogli bolje upoznati sa ovom temom. Sa druge strane ja smatram da bi bilo dobro da se za mlade obezbedi dovoljno prostora gde bi mladi ljudi mogli da da se bavi aktivnostima i realizuju projekte”, kaže Dragana Ćosović.

Teme o kojima su mladi danas razgovarali su mladi kao pokretački faktor, odnos prema mladima na različitim društvenim nivoima i doprinos mladih razvoju zajednice i ostvarenju ideje uređenog društva.

Inače, “Unija Studenata” koja je organizovala ovaj okrugli sto ima preko petsto aktivnih članova, sa 11 univerziteta, od čega su 4 inostrana.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.