početak GRADSKA ОШ Нада Матић и Ужичка гимназија најбоље

ОШ Нада Матић и Ужичка гимназија најбоље

od nedelja
868 pregleda

СПОРТСКИ САВЕЗ УЖИЦА УРУЧИО НАГРАДЕ
Спортски савез Ужица уз покровитељство Града Ужица је у четвртак, 15. јуна свечано прогласио најбоље ученике Олимпијских спортских игара ученика Републике Србије за основне и средње школе Ужица за школску 2016/2017. годину, као и њихове школе наставнике и професоре.

Спортски савез Ужице у сарадњи са Одељењем школске управе Министарства просвете науке и технолошког развоја у Ужицу за Златиборски округ Републике Србије урадио је календар за окружно такмичење III ниво Златиборски округ, и календар за међуокружно такмичење IV ниво, Златиборски, Рашки, Моравички и Шумадијски округ, за основне и средње школе, као и кординација за Републичко такмичење V – ниво са Савезом за школски спорт Србије. Такмичење ОСИУРС-а за ученике основних и средњих школа спроводи се од школског првенства (I ниво) до Републичког првенства (V ниво). Такмичење ОСИУРС-а за основне школе спроведено је у 10 спортских дисциплина и средње школе спроведено је у 9 спортских дисциплина за оба пола.

Три најуспешније школе у екипној конкуренцији на ОСИУРС-у за основне школе за школску 2016/17. годину су и то прво место ОШ “Нада Матић” са 125 бодова, друго место Прва основна школа „Краља Петара II” са 118 бодова и треће место је освојила ОШ “Душан Јерковић” са 83 бода.

Три најуспешније школе у екипној конкуренцији на ОСИУРС-у за средње школе за школску 2016/17. годину су и то прво место је припало „Ужичкој гимназији“ са освојених 84 бода; друго место Медицинској школи са 59 бодова и треће место је освојила Економска школа са 51 бодом.

Три најуспешнија наставника-професора физичког васпитања на такмичењу ОСИУРС-а за школску 2016/17. годину за основне школе су и то прво место је освојила Марина Алексић са 111 бодoва – ОШ “Нада Матић”, друго место Никола Мићевић са освојених 80 бодова – Прва основна школа “Краља Петра II” и треће место Марина Јовановић са 59 бодова – Прва основна школа „Краља Петра II”. У средњим школама прво место је припало Светлани Кнежевић из Ужичке гимназије са 87 бодова; други је био Александар Вукајловић из Медицинске школе са 57 бодова из и Јасмина Бајић из Економске школе са 41 бодом.

Најуспешнији ученици на такмичењу “ОСИУРС-а” 2016/17. године су Тамара Мићевић, ученица Економске школе, која је освојила друго место на Републичком такмичењу у атлетици – 800 м и Стефан Петковић из Техничке школе, који је освојио треће место на Републичком такмичењу у атлетици – кугла.

Недељко Милосављевић, председник Спортског савеза Ужице, рекао је да су ученици заједно са професорима и директорима уложили доста напора да би се ово такмичење спровело и да убудуће рачунају на подршку Града Ужица и Спортског савеза нашег града. Награде је уручио генерални секретар Спортског савеза Ужице Драгиша Кузмановић.

Професорка Светлана Кнежевић се прво захвалила ученицима Ужичке гимназије и додала да без њихове жеље, воље и интересовања ова награда данас не би била у њеним рукама.

Атлетичарка Тамара Мићевић је рекла да јој драго што је и ове године примила награду и што представља своју школу.

– На овом школском такмичењу остварила сам свој лични рекорд. Испунила сам норму за светско и европско првенство ове године и сада се спремам за то. Ово школско такмичење ми је помогло да добијем мало на брзини, али то није моја дисциплина – рекла је млада Тамара Мићевић.

Посебно признање од Спортског савеза Ужица је добила Мика Селаковић из спортске амбуланте, која одлази у пензију.

– Мислим да сам радећи овај посао у амбуланти спортске медицине била најпривилегованија особа од свог медицинског особља. То је тако леп и хуман посао. Деца су здрава, увек расположена и насмејана, некада са тремом. Толико године сам радила са њима и никада ниједан проблем са децом нисам имала и било ми је велико задовољство радити са таквом децом – рекла је Мика Селаковић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.