početak GRADSKA Основни суд у Ужицу саопштење

Основни суд у Ужицу саопштење

od nedelja
832 pregleda

САОПШTЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Основни суд у Ужицу, обавештава јавност да је В. Ф. Председника суда, у складу са препоруком Министарства правде, Врховног касационог суда и Високог савета судства од 17.03.2020.године, донео Упуство о начину рада Основног суда у Ужицу са судском јединицом у Бајиној Башти за време трајања ванредног стања због корона вируса и то:

Почев од 18.03.2020.године сви главни претреси и рочишта која су у Основном суду у Ужицу и судској јединици Бајина Башта заказани до 01.05.2020. године неће се одржати и одлажу се за период док траје ванредно стање. Обуставља се и пријем странака у свим судским одељењима. 

Суд ће за време ванредног стања поступати у хитним предметима. 

У кривичној материји судије ће поступати у свим притворским предметима, у предметима продужења хитних мера сходно Закону о спречавању насиља у породици и у другим предметима хитне природе. 

У грађанској материји, судије парничног, извршног и ванпарничног одељења, поступаће и одржаваће рочишта само у предметима који се по закону сматрају хитним и то у статусним стварима и по предлозима за одређивање претходних и привремених мера. 

Само у хитним предметима по којима ће суд поступати, у време ванредног стања, Основни суд у Ужицу ће у пријемној канцеларији организовати пријем поднесака непосредно и у судским писарницама увид у списе, а све у контролисаним условима и са одређеним бројем странака. Сва остала писмена могу се суду упутити путем Поште.

Остале информације које се односе на дозволе за посете притвореним лицима,  легализацију јавних исправа намењених употреби у иностранству, као и издавање потврда, могу се добити у току радног времена суда од 7,30 до 15,30 часова на телефоне: у седишту суда у Ужицу 031/513-105 и 031/513-104 и у судској јединици Бајина Бaшта 031/865-576, као и путем имејла суда uprava@ue.os.sud.rs. На сајту Основног суда у Ужицу можете пронаћи у целости Упутство о раду суда за време ванредног стања.

Основни суд у Ужицу стоји на располагању свим грађанима и апелујемо да сви поштују  утврђени начина рада овог суда јер ћемо на тај начин заједно заштити и здравље грађана и запослених у суду. 

В.Ф. Председника суда
Бранка Јанковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.