početak AKTUELNO Otvorena rekonstruisana hala u Prvom partizanu

Otvorena rekonstruisana hala u Prvom partizanu

od nedelja
582 pregleda
Otvaranje u "Prvom partizanu"

Otvaranje u “Prvom partizanu”

Ministar odbrane Bratislav Gašić otvorio je danas rekonstruisanu halu za proizvodnju čaura u “Prvom partizanu”. Novi pogon se nalazi u dve rekonstruisane hale površine oko 10.000 kvadratnih metara i njemu se izrađuju čaure kalibra do 12,7 milimetara.

Ministar odbrane

Ministar odbrane

“Posle svih prethodnih trzavica koje smo imali u ‘Prvom partizanu’, imam čast i zadovoljstvo da danas otvorim novi pogon čaura od 10.000 kvadrata koji je investicija u ovoj fabrici od 3,7 miliona evra. Očekujemo da u taj pogon sledeće godine dođu mašine vrednosti 4 miliona evra, što je takođe investicija ‘Prvog partizana’. Time zaokružuje proces koji je pokrenut još pre dve godine, a to je da se iz podzemnih hala izađe i da se dobiju mnogo bolji uslovi za radnike”, rekao je ministar odbrane.

Puštanje u rad ovog pogona omogućilo je izmeštanje dela opreme iz podzemnog objekta, čime su ostvareni humaniji uslovi za rad i povećana bezbednost zaposlenih, a troškovi poslovanja su smanjeni za oko 7 miliona dinara mesečno. Ukupna vrednost investicionih ulaganja u infrastrukturu iznosi 3.7 miliona evra.

Ministar u obilasku

Ministar u obilasku

Ministar je obišao i halu za proizvodnju zrna, kao i  deo podzemnog objekta 101-a, u kome se vrši kompletiranje i pakovanje municije.

Opširnije u štampanom izdanju “Užičke nedelje”…

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.