početak GRADSKA Otvoreno pismo Predsedniku gradske opštine Sevojno

Otvoreno pismo Predsedniku gradske opštine Sevojno

od nedelja
1,3K pregleda

Poštovani gospodine predsedniče,

Već duže vreme razmišljam da Vam napišem ovo otvoreno pismo.
Pre pisanja, sa zakašnjenjem Vam čestitam na izboru za predsednika gradske opštine, sa željom da fukciju obavljate požrtvovano i poštena za dobro svih građana Sevojna.
A sad zašto otvoreno pismo? Zato što mi nije namera da Vama nešto lično pišem i da iznosim moje sugestije i predloge, već pre svega kao građanin lokalne zajednice koji ima istomišljenike sa kojima komunicira o nekim pitanjim i aktivnostima koje se realizuju preko odgovornih u gradskoj opštini na čijem ste Vi čelu.
Prvo hoću da pohvalim neka pozitivna dešavanja vezana za komunale probleme u Sevojnu, a to su:
– konačno je rešeno odvođenje kišnice i vode od otapanja snega koja je doskora tekla ulicom Milivoja Marića od Erića potoka pa do mosta kod kuća Vukotića i Erakovića.
– takođe je za pohvalu izgradnja prostora za parkiranje automobila ispred nekoliko zgrada
– uređivanje i čišćenje zelenih površina i uklanjanje preraslog i dotrajalog drveća
– sigurno da ima još akcija i rešenja koje je gradska opština realizovala a mi građani ih još nismo primetili, pa Vam pored ostalog i zbog toga pišem.
Namera mi je i da pomenem neke aktivnosti koje mi se ne dopadaju (ne samo meni, ima još građana koji tako misle), a koje ubuduće treba mnogo bolje i stručnije da se rešavaju. Radi se o zameni dotrajale vodovodne mreže u Sokolskoj ulici. Ta investicija se duže vreme izvodi, a još joj se ne nazire kraj (nikoga više dana nema na radilištu). Mi građani ne znamo ni koje uradio elaborat (projekat, predračun ili nešto slično), kad su radovi započeti, kad će se završiti, ko kontroliše izvođenje radova, ko je izvođač, koliko investicija košta, ko je plaća i sl. A ima još pitanja koje građane interesuje (uređivanje-asfaltiranje ulice). O aljkavostima u radu da ne pišem, i sami ste neke primetili.
Kao inženjer, Vi znate, ali da Vas podsetim, da je pozitivna praksa od ranije bila da se na javnim radovima bilo koje vrednosti, javnost (građani) na pogodan način (panoi,table isl.) informišu o parametrima radova (početak, završetak, vrednost radova, investitor,donator i sl.). Sva ta pitanja interesuju građane, žele da prate realizaciju, preko tih parametara indirektno kontrolišu investiciju. Dužnost je realizatora (opštine) da na pogodan način informiše građane (jer skupština broji samo 15 odbornika), a i oni nisu u kontaktu sa građanima.
Sve ovo pišem da bih Vas i odbornike, koji ste “vlast” u Sevojnu, pozvao da više budemo u kontaktu, a ne samo na predizbornim skupovima, a posle retko kad. Građani žele da budu informisani od “vlasti”, ali i da kontrolišu šta ko radi i za koga, kako radi, koliko to košta i sl. Zbog svega napisanog, uzimam slobodu da Vam predloži sledeće:
Da se preko puta zgrade gradske opštine Sevojno, na zelenoj površini pored trotoara postavi informaciona tabla (pano) koja bi obaveštavala građane o aktivnostima “vlasti” i investicionim radovima na teritoriji opštine u tekućoj godini. Kao dobar primer svrhe svega pomenutog, pogledajte informacioni pano osmogodišnje škole “Aleksa Dejović”preko puta autobuske stanice u Sevojnu. Nadam se da će te ovo moje pismo shvatiti kao dobronamerno i korisno.

Radovanović Radovan, Sevojno
(Ovo pismo ustupiću “Užičkoj nedelji” da ga objavi u narednom broju)

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Одборник 24. октобар 2018. - 15:38

Севојничка скупштина практично и не постоји, она служи само за бирање председника, заменика и разних комисија, ни на једној седници никада није било ни речи о проблемима грађана и самог Севојна, и ако је у више наврата покушавамо да се допуни дневни ред увек је владајућа већина то одбијала.
Сви радови у Севојну се врше без планова и без одређивања приоритета већ по вољи појединаца, никада се није у скупштини водила расправа о таквим питањима.
До сад су одржане само 4 седнице скупштине градске општине Севојна.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.