početak GRADSKA Парцелу где је био Багрем купио „Олекс“!

Парцелу где је био Багрем купио „Олекс“!

od nedelja
756 pregleda

tihomir petković gradnja prekršajnog i privrednog suda2

Одлука за продају земљишта, на коме је до пре неколико дана био ресторан „Багрем“, донета је, и данас би требало да се потпише уговор са купцем, ужичком фирмом „Олекс“, чији је власник Миланко Гордић (власник часописа Вести и Радио Ужица прим.уред.).
– Почетна цена је била 249.000 евра, а „Олекс“ је купио парцелу за 311.500 евра. Имали смо још једну бољу понуду, од 360.000 евра од предузећа „Квиско“, на жалост, његова документација није била комплентна, тако да је комисија донела одлуку да, због некомплетности документације, која је предата са пријавом, додели ту парцелу другопласираном, предузећу „Олекс“ – изјавио је градоначелник Ужица Тихомир Петковић.
– Пренето ми је да је власник „Квиска“ изразио незадовољство, јер је посумњао да је неко отварао коверат и извукао два папира. Чак су представници МУП-а долазили да то сниме. Ако сам добро разумео, власник „Квиска“, у моменту отварања коверте, није посумњао да је неко отварао коверат, који је био умотан више пута у целофан, тако да је тек касније видео да нема два документа и онда је реаговао, тако да ми није логичан његов поступак након тога. У овом моменту нема проблема да дође до закључења са другопласираним – рекао је Петковић.
На питање да ли ће се вратити депозит власнику „Квиска“, Петковић је рекао да је у питању 62.250 евра и да се тај новац неће вратити.
Када је у питању парцела на којој је ЈКП „Водовод“ имао своје одмаралиште на Златибору, градоначелник је рекао да одлука још није донета, јер су се догодили неки пропусти приликом узимања гаранције од једног понуђача.
– Надам се да ћемо за дан имати коначно решење да ли ће та парцела бити додељена или ћемо обновити поступак – рекао је Петковић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.