početak NAJNOVIJE Пет одељења првака!

Пет одељења првака!

od nedelja
698 pregleda

ПРВА ОСНОВНА ПРОСЛАВИЛА 188. РОЂЕНДАН
Прва основна школа краља Петра II je у суботу 23.12.2017. у просторијама школе прославила 188 година постојања. Директор школе Никола Бацетић је у свом уводном излагању подсетио присутне на историјат установе: -Од како је у Србији кнеза Милоша далеке 1829. постављен Милутин Будимировић за првог учитеља вароши Ужичке а школа у коју је намештен проглашена за “државну” у нашем граду се до данас непрекидно одвија образовно-васпитни процес. Од тада је прошло читавих 188 година. Потом се осврнуо на чињеницу да је данас Прва основна са 1242 ученика и 55 одељења највећа градска школа.


У наставку, Бацетић је подсетио на успехе ђака и наставника у претходној години: – Наша матична школа је и ове године уписала 5 одељења првака. У време када се породице одлучују на мање деце и када млади људи неретко напуштају свој град у потрази за бољим животом с правом можемо бити поносни на ту чињеницу. Осим тога, наши ученици и наставници су постигли одличне резултате на бројним такмичењима. Школске витрине красе нова одличја освојена на градским, окружним и републичким надметањима. Школа се може похвалити са 15 вуковаца и носиоцима чак 49 посебних диплома. Сви они настављају са одличним резултатима и у средњим школама са којима тесно сарађујемо пратећи и даље њихова постигнућа. Након пет година у којима је наша школа била убедљиво најуспешнија на пољу спорта на подручју Златиборског округа ове године смо такође направили велики резултат освојивши друго место  у свеукупном пласману на првенству  ОСИУРС-а (Олимпијске спортске игре ученика Републике Србије)  2016/17. града Ужица за основне школе. Информатичка екипа Прве основне предвођена наставником Гораном Бојовићем је освојила прво место на републичком такмичењу из роботике које је одржано 24. јуна 2017. у Београду, испред новосадске и нишке школе. Наша ученица Ђурђија Лојаница је освојила прво место у Србији у изражајном читању текстова на немачком језику. Са поносом истичемо да је наша наставница физике Весна Димитријевић ове године добила престижно признање Града Ужица за постигнуте изузетне резултате у раду…

Директор и присутни су уживали у приредби коју су припремиле Јулија Филиповић и Биљана Црнић, наставнице српског језика и књижевности и хорским изведбама ученика које је припремала Јасминка Гајић, наставница музичке културе. Пензионерима и добитницима јубиларних награда су уручене честитке уз пригодан поклон.

Школа је поводом прославе организовала литерарни и ликовни конкурс. Награђени ученици на ликовном конкурсу у категорији нижих разреда су: Марта Тодоровић 3/5 (1. награда), Лара Јовановић 4/2 (2.награда) и Тамара Спасојевић 4/3 (3. награда) а у категорији ученика од 5-8. разреда награђени су: Ива Богићевић 7/5 (1. награда), Нада Дејовић 7/5 (2.награда) и Дуња Бошњаковић 8/3 (3. награда). Победници овогодишњег литерарног конкурса за ученике нижих разреда су: Андреј Радовић 3/6 (1. награда), Миа Алексић 4/4 (2.награда) и Тара Илић 4/1 (3. награда), а од 5-8. разреда награђени су: Зорана Аћимовић 8/4(1. награда), Александра Милојковић 8/4 (2. награда) и Јана Курћубић 7/6 (3. награда). Награђени ученици су позвани да прочитају своје радове.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.