početak GRADSKA Пливали за часни крст

Пливали за часни крст

od nedelja
2,8K pregleda

ДАЛМАТИНАЦ ПОБЕДИО
У Ужицу венац са крстом из Јерусалима освојио је Далматинац из Задра Горан Иваниш (47), машински инжењер, који дуго година живи у Ужицу.
– Ово ми је десети, јубиларни, пут да пливам за Богојављенски крст. Далматинац сам родом, али већ дуго живим у Ужицу и сваке године сам учествовао у пливању. Ово ми је први пут да освојим крст и то ми је велика част. Надам се да ће овај крст донети велики преокрет за мене – рекао је Иваниш.
Међу 73 учесника, која су на три степена изнад нуле скочили у хладну реку Ђетињу, биле су и две жене, Срђана Вукајловић (17) и Кристина Тина Михајловић (43).
Срђана Вукајловић из Чајетине каже да јој је ово први пут да учествује у пливању за Богојављенски крст.


– Ово је диван осећај и јако сам поносна што сам учествовала у овом лепом догађају. Учим Гимназију, а раније сам се девет година бавила пливањем – рекла је Срђана.
Иначе, први до крста је допливао Ђорђе Станковић (24), студент ДИФ-а, који је у знак поштовања према човеку који сваке године учествује у пливању, препустио да узме Богојављенски крст. Ђорђу је ово други пут да учествује и сигурно ће једну од наредних година понети кући овај часни крст.
Најстарију учесник је имао 53 године, а најмлађи 15 година.

З. Г.

ПОГЛЕДАЈТЕ ГАЛЕРИЈУ ФОТОГРАФИЈА:

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.