početak NAJNOVIJE Спремају се за Рио

Спремају се за Рио

od nedelja
704 pregleda

paraolimpijci srbije

ПРИЈЕМ ЗА ПАРАОЛИМПИЈЦЕ
Параолимпијце Милоша Зарића, освајача златне медаље на Европском првенству и Небојша Ђурића, који је на истом такмичењу освојио бронзану и сребрну медаљу, као и њиховог тренера Николу Радовановића и председника Параолимпијског комитета Србије, Зорана Мићовића, примили су заменик градоначелника Ужица Немања Нешић и Петар Благојевић, члан Градског већа задужен за друштвене делатности.
– Конкуренција је била јака и на сваком такмичењу све је јача. Главна конкуренција су нам Бугари и Пољаци, мада је скоро на сваком такмичењу исто, било да је европско, светско или олимпијада – првих шест је увек из Европе. Био сам у Београду, али сам се вратио у Ужице да тренирам за предстојећу олимпијаду у Рио де Жанеиру – рекао је Милош и додао да је сада мало повредио раме, али се ипак спрема за Рио.

paraolimpijci srbije

Он је још рекао да овде има одличне услове за тренирање и на стадиону и у теретани хале у Великом парку.
– Увек се очекује медаља, а шта ће бити, видећемо. Сада у Дохи сам мало подбацио са копљем, иако је то моја дисциплина, али су сви ту подбацили – рекао је Милош.
Његов пријатељ и клупски друг Небојша Ђурић, са Европског првенства вратио се са сребром у бацању кугле и бронзом у бацању копља. Он је својим успехом постао озбиљан кандидат за члана репрезентације за Рио.
– Мени је ово било прво велико такмичење. Милош ми је био узор и сада се види да је вредело посветити две године рада. Осећај је невероватан. Ово ми је дало подстрек да још више радим. Позивам да све људе који имају неки хендикеп да се не затварају у кућу, него нека почну да се баве спортом, јер је спорт лек за све – рекао је Ђурић.
Тренер Никола Радовановић је рекао да ће сада наставити још упорније и више да раде, с обзиром да имају све добре услове.

paraolimpijci užice

Немања Нешић, заменик градоначелника, рекао је да је ово права потврда колико један дуготрајан рад и љубав према ономе што се ради даје резултате. Он је предложио председнику Параолимпијског комитета Србије, да Ужице постане параолимпијски центар, јер има могућности и са својим људским и инфраструктурним капацитетима.
Зоран Мићовић, председник параолимпијског комитета Србије, каже да су Зарић и Ђурић подстрек да се Ужице позиционара као параолимпијски центар и да је најјачи град из ове области.
– Већина медаља које се освоје, углавном иду у Ужица. Одлазак у Рио је наставак једне озбиљне приче. који они исписују у свету спорта – рекао је Мићовић и додао да ће око 15 параолимпијаца представљати Србију у олимпијади у Риу.

З. Г.

IMG_0764

IMG_0767

IMG_0768

IMG_0769

IMG_0770

IMG_0771

IMG_0776

IMG_0781

IMG_0782

IMG_0783

IMG_0784

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.