početak GRADSKAINFO POBUNA U SIROGOJNU

POBUNA U SIROGOJNU

od nedelja
698 pregleda
Протест у Сирогјну

Протест у Сирогјну

ОДРЖАН ПРОТЕСНИ СКУП У СИРОГОЈНУ

Збрка око амбуланте

Права политичка бура дигла се у Чајетини после гласина о затварању амбуланте у Сирогојну. Мештани овог села јуче су протестовали  против најављеног затварања, док су политичке партије заратиле саопштењима. Оно што целу ствар чини прилично апсурдном је чињеница да амбуланта није ни требало да се затвори, а све стране у овом политичком сукобу се залажу за наставак њеног рада.

Српска напредне странка подржала је протесте у Сирогојну, а председник њиховог општинског одбора Александар Јеремић тврди да овај случај нема политичку позадину већ борбу за голу егзистенцију мештана Сирогојна.

Aleksandar Jeremić

Aleksandar Jeremić

– На данашњем протесту у Сирогојну окупило се 150 људи. На неке инсинуације да ми као странка стојимо иза овога, категорички тврдим да СНС нема везе ни са једним организатором протеста. Могле су се чути и гласине како Општина нема везе са затварњем амбуланте што опет није тачно. Неспособност општинског руководства да се договори са директором Дома Здравља и Здравстевим центром резултирали су пуштањем низ воду амбуланте у Сирогојну. Општина је могла да спречи овакав сценарио, али није, јер побогу треба пара за гондолу, треба пара за службена возила којима се иде у Београд на гостовања у политичким емисијама, треба пара за чистаче снега који не раде свој посао. Зато пружамо апсолутну подршку мештанима у борби за своју голу егзистенцију, нема овде места политичарењу, а господу из општинског већа треба да буде срамота што борбу ових људи пребацују на политички терен и тиме их омаловажавају-изјавио је Јеремић.

Амбуланта у Сирогојну

Амбуланта у Сирогојну

Са друге стране председник општине Чајетина, Милан Стаматовић тврди да амбуланта у Сирогојну није у надлежности општине и да иза свега стоје политички интереси напредњака.

Milan Stamatović

Milan Stamatović

-Општина Чајетина је прошле године уложила пет милиона динара у адаптацију амбуланте и урадили смо све да би она несметано радила. Покушали смо да уразумимо надлежне да не гасе амбуланте у сеоским срединама јер сматрамо да је то погубно за целу Србију. Одлука је министарства здравља да амбуланта у Сирогојну ради два дана недељно, а не три као до сада. Дакле, министарство здравља је адреса на коју грађани који су протестовали треба да упуте своје захтеве. Овде се ради о покушају Српске напредне странке да исполитизује цео случај и прикупи јефтине политичке поене. На њихову жалост, а срећу становника Сирогојна овај покушај им је потпуно пропао-рекао је Стаматовић који је додао да општина Чајетина има урађен план примарне здравствене заштите и да ће преласком Дома здравља у надлежност општине све сеоске средине добити адекватну услугу.

Општинско веће у Чајетини је јуче донело одлуку којом од министарства здравља и Здравственог центра Ужице тражи да омогући несметан рад ове амбуланте. Она ће у сваком случају наставити свој рад, а колико дана недељно остаје нам да видимо.

Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.