početak GRADSKAINFO Тамара победница у Бару

Тамара победница у Бару

od nedelja
516 pregleda

Атлетски клуб “Ужице”
У Бару је одржан 23. по реду Првомајски атлетски митинг, по веома сунчаном дану уз учешће такмичара из 17 земаља. Постигнуто је доста добрих резултата на отварању атлетске сезоне на атлетској стази. Атлетичари АК “Ужице” су постигли запажене резултате, освајањем две медаље, златне и бронзане.
У трци на 1.500м Тамара Мићевић је освојила убедљиво прво место са резултатом 4.36,39 а Милица Жунић је освојила треће место са резултатом 4.50,10
Тамара Мићевић: После припрема на Златибору, иако помало уморна од тренинга, успела сам да истрчим добру трку, како пласмански, тако и резултатски. Рад на Златибору са Амелом Терзић је велико искуство, тако да сам се у Бару попела на највиши степеник победничког постоља.
Припреме атлетске репрезентације Србије одржане су на Златибору од 11-30.04.2017, а тренер АК “Ужице” Жељко Челиковић, који је био у стручном тиму јуниорске репрезентације је изјавио: Тамара је квалитетно радила, веома је била борбена на тренинзима. Свакодневни рад са Амелом Терзић се показао исправан и у наредном периоду очекујем да она потврди норме за Светско првенство за млађе јуниорке у Кенији и Европско првенство за јуниорке у Италији. Пријатно сам изненадјен Милицом Жунић, која је у међународној конкуренцији, са доста старијим атлетичаркама, освојила треће место, она је и следеће године пионирка.
На митингу у Бару су учествовали и Петар Удовичић у трци на 1.500м и Александар Јелић на 800м.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.