početak SATIRA Почели радови на конзервирању Ужица и његовом претварању у Стари град

Почели радови на конзервирању Ужица и његовом претварању у Стари град

od nedelja
800 pregleda

Grad Uzice panorama sa bioktosa 2

АГЕНЦИЈА ЕРЦОВ ЈАВЉА

Древно Ужице туристичка атракција

-Делегација министарства туризма и Завода за заштиту споменика из Краљева посетила је Ужице и са задовољством констатовала да су радови на његовој конзервацији и постепеном претварању у Стари град увелико одмакли. У друштву градоначелника, представници министарства обишли су градске улице и установили да Ужице сваким даном све више поприма средњовековни изглед.
– Стари град има велики туристички потенцијал и била би велика штета да он остане неискоришћен, поручио је један од чланова делегације. – Наше министарство је спремно да помогне, како би овај локалитет добио заслужену пажњу и био уврштен у туристичку понуду Србије. Заједно са градским челницима, направљен је детаљан план, којим ћемо Ужице адаптирати у амбијенталну целину са Старим градом. Радови увелико одмичу и као што видите, ове улице којима данас ходамо, зграде које нас окружују, сваким даном све више личе на оне из периода владавине Николе Алтомановића, рекао је он.
Градоначелник Ужица Тихомир Петковић није крио задовољство резултатима ове посете.
– Показали смо да можемо да направимо добар посао и наш град ставимо на туристичку мапу Србије. У 14. веку Ужице је било важан градски центар и са поносом могу рећи да сваким даном све више личимо на њега. Проблем отпадних вода смо одавно задржали на том нивоу. Зграде су сваким даном све старије, оронулије, а улице добијају оригиналан средњовековни изглед. Све што треба да урадимо је да наставимо овим темпом и сачувамо наш град од модернизације, која би могла нарушити његову античку вредност, рекао је Петковић и поручио да ће он и његови сарадници наставити да ништа не мењају у граду, како би Ужице што пре достигло изглед Старог града и тако постало туристичка атракција, која ће привући туристе из целог света.
Бојан Савић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.