Ужичани моле Чајетину да им позајми гондолу до завршетка радова на кружном току

– Група Ужичана упутила је званичну молбу Општини Чајетина којом, на позајмицу, тражи гондолу до завршетка радова на кружном току, који већ месецима стварају гужве на прилазима њиховом граду. Они сматрају да је ово једино решење којим се може обезбедити нормалан саобраћај на том делу магистралног пута.
– Колико сам упућен, опрема за гондолу још увек стоји неискоришћена, па смо мислили да је искористимо док не прођу гужве око кружног тока, каже један од потписника ове иницијативе. – Проћи ће доста времена док Чајетинци добију све потребне дозволе за њено постављање, а нама би била више него корисна. Могли би њом да спојимо нпр. Севојно и Белу Земљу, направимо пар успутних станица у Крчагову и код аутобуске станице и тако пребацимо људе до града. Овим потезом бисмо олакшали живот свима који муку муче покушавајући да стигну на посао или шта већ обављају по граду.  Рачунамо да су наши челници у добрим односима са републичком влашћу, па би могли да добију бар неку привремену дозволу док радови трају, рекао нам је овај Ужичанин.
Челни људи Ужица кажу да разматрају овај предлог, али да је он тешко остварив, јер Општина Чајетина константно тера инат републичким властима и Српској напредној странци.
– Ово је једна изузетно добра иницијатива, али, плашим се, неостварива јер челни људи Чајетине немају слуха за проблеме са којима се Ужичани сусрећу. Разговарали смо са надлежним у Влади Србије, добили обећање да су спремни да нам изађу у сусрет и помогну око добијања потребних дозвола, али све остаје на нивоу иницијативе, јер Чајетинци не желе да сарађују са републичким властима. На нашу жалост, ово решење неће заживети, а грађани ће се, само због оваквог приступа људи из Чајетине, још дуго мучити у саобраћајним гужвама, поручио је један градски већник.

(Ужичка недеља 969)

Comments

comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.