Положени венци на Партизанском гробљу

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
На Партизанском гробљу на Доварју, на Дан победе над фашизмом, у организацији Народног музеја и СУБНОР-а Ужице, положени су венци. Венце су положили представници Града, Војске Србије, СУБНОР-а и друга удружења бораца.
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је рекао „да у дану, који је симбол победе над фашизмом и капитулацијом нацистичке Немачке у Другом светском рату са највећим поштовањем одајемо пошту борцима и људима који су пружили отпор окупатору и дали своје животе, уверени да је та жртва вредна борбе за слободу“.
– Девети мај је најавио крај Другог светског рата, у коме је антифашистички фронт показао да се масовним отпором може сломити надмоћност окупатора и извојевати слобода, слобода која је скупо плаћена милионима жртава и разореним градовима и селима на окупираним територијама. Наш дуг и дуг генерација које долазе је да увек, а посебно када је реч о важним датумима, евоцирамо на херојску борбу и страдања нашег народа. Само најхрабрији, они који су веровали да је једино исправно у таквим временима бранити слободу кућног прага, достојанство и слободу, били су спремни да следе осећање дужности. Мудри људи кажу да ће будућност имати они који су најдуже сећају прошлости – рекао је Нешић.
Овој церемонији полагања венаца присуствовали су припадници Војске Србије, првоборци, ученици из ОШ „Слободан Секулић“ и други грађани.

З. Г.

Comments

comments

One Response to "Положени венци на Партизанском гробљу"

  1. Ranko Rep   17. маја 2017. at 09:47

    Da li ce uzicani podici spomenik zrtvama komunistickog terora ? ili ce ubijeni, neopojeni i oni kojima se grob nezna i dalje biti „izdajnici i narodni neprijatelji“?
    Izgleda da je Uzice i dalje Titovo?

    Одговори

Leave a Reply

Your email address will not be published.