početak GRADSKA Положени венци на Партизанском гробљу

Положени венци на Партизанском гробљу

od Užička Nedelja
610 pregleda

ДАН ПОБЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ
На Партизанском гробљу на Доварју, на Дан победе над фашизмом, у организацији Народног музеја и СУБНОР-а Ужице, положени су венци. Венце су положили представници Града, Војске Србије, СУБНОР-а и друга удружења бораца.
Заменик градоначелника Ужица Немања Нешић је рекао „да у дану, који је симбол победе над фашизмом и капитулацијом нацистичке Немачке у Другом светском рату са највећим поштовањем одајемо пошту борцима и људима који су пружили отпор окупатору и дали своје животе, уверени да је та жртва вредна борбе за слободу“.
– Девети мај је најавио крај Другог светског рата, у коме је антифашистички фронт показао да се масовним отпором може сломити надмоћност окупатора и извојевати слобода, слобода која је скупо плаћена милионима жртава и разореним градовима и селима на окупираним територијама. Наш дуг и дуг генерација које долазе је да увек, а посебно када је реч о важним датумима, евоцирамо на херојску борбу и страдања нашег народа. Само најхрабрији, они који су веровали да је једино исправно у таквим временима бранити слободу кућног прага, достојанство и слободу, били су спремни да следе осећање дужности. Мудри људи кажу да ће будућност имати они који су најдуже сећају прошлости – рекао је Нешић.
Овој церемонији полагања венаца присуствовали су припадници Војске Србије, првоборци, ученици из ОШ „Слободан Секулић“ и други грађани.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Ranko Rep 17. маја 2017. - 09:47

Da li ce uzicani podici spomenik zrtvama komunistickog terora ? ili ce ubijeni, neopojeni i oni kojima se grob nezna i dalje biti „izdajnici i narodni neprijatelji“?
Izgleda da je Uzice i dalje Titovo?

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.