početak GRADSKAINFO Помоћ у кући за старе у општини Чајетина

Помоћ у кући за старе у општини Чајетина

od nedelja
950 pregleda

Рад службе Помоћ у кући за старе у општини Чајетина током ванредног стања

Поводом увођења ванредног стања у Србији, уведене су и промене у режиму рада услуга социјалне заштите. Услуга Помоћ у кући за старе у општини Чајетина функционише и даље, али са одређеним изменама. Према препорукама Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, како би се заштитили припадници најрањивије групе, геронтодомаћице током трајања ванредног стања не улазе у домове корисника, већ им достављају неопходне намирнице и лекове, без физичког контакта. Од како су уведене нове мере, корисницима је понуђено да до даљњег откажу коришћење услуге или да је користе и даље са уведеним изменама.

Златиборски круг, као пружалац услуге Помоћ у кући за старе, прати све инструкције надлежних институција и организује функционисање ове услуге у отежаним условима. Наглашавамо да је рад геронтодомаћица јако важан и у редовним условима, а у тренутној ситуацији је њихов рад, заједно са радом здравствених радника, припадника војске, милиције и свих оних који су ангажовани на терену, од изузетног значаја.

У ситуацији када је тешко набавити заштитна и дезинфикациона средства, геронтодомаћице често користе своје личне ресурсе како би посао обављале професионално и максимално заштитиле кориснике. За Златиборски круг, добар рад запослених представља показатељ добре организације рада, али и квалитет, професионалност и колегијалност на делу.

Молимо све кориснике да имају разумевања и да поштују измене у раду и нове мере док траје ванредно стање, а надамо се да ће се услуга што скорије пружати по редовном режиму.

Општина Чајетина је одредила број телефона +381 31/ 3833-000 на који се могу јавити лица старија од 65 година и хронични болесници који нису корисници услуге Помоћ у кући за старе, а немају никога ко би им помогао у набавци животних намирница и лекова.

Весна Белчевић, ПР
УГ Златиборски круг, Чајетина
Слободана Пенезића 31

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.