početak EKONOMIJA Саветник премијера за привреду посетио Ваљаоницу

Саветник премијера за привреду посетио Ваљаоницу

od nedelja
740 pregleda

aluminijum

aluminijum 3

УЖИЦЕ: Јуче су у посети Ваљаонице бакра у Севојну боравили министар правде Никола Селаковић и Јорг Хескинс, саветник премијера за привреду, пре свега задужен за долазак инвеститора из Немачке у Србију.
Министар правде, ужички лобиста у Влади Србије за долазак инвеститора у Златиборски округ, посредовао је овом састанку са севојничким привредницима.
Како је рекао тим поводом градоначелник Ужица Тихомир Петковић, овај састанак је уговорен још пре неколико месеци.
– Замолили смо министра Селаковића да организује овај састанак, а гости су на пропутовању из Прибоја, где се воде преговори о великој инвестицији у ФАП. Искористили смо ову прилику да упознамо господина Хескенса са расположивим привредним капацитетима у нашем граду и слободним привредним капацитетима за браунфилд и гринфилд инвестиције.

aluminijum 4

Пошто Ужице има мало простора за гринфилд инвестиције, осим слободне зоне, данас смо у Бакру, код привредника и представника фирми из Севојна, који су у оквиру ове слободне зоне. Пошто господин Хескенс иде сваких петнаест, двадесет дана у Прибој, договорили смо да наредни пут погледа један од расположивих капацитета у Ужицу. Ми ћемо заједничким снагама, покушати да заинтересујемо неког немачког инвеститора, или неког другог, да дође код нас у Ужице и инвестира свој капитал – рекао је поводом састанка привредника у Севојну, градоначелник Ужица Тихомир Петковић.

М.Ђ.

aluminijum 6

aluminijum 9

aluminijum5

bakar

aluminijum7

asliminijum 2

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Mali vuk 28. августа 2015. - 15:52

Podržavam. Ovaj Nemac je očigledno ekspert. Ko zna, možda nam i dovede nekog investitora. Treba pokušati.

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.