početak GRADSKA Скокови са старог моста 16. јула

Скокови са старог моста 16. јула

od nedelja
559 pregleda

IMG_0990

СКОКОВИ СА МОСТА
Бранко Богићевић, директор ЈП „Велики парк“ на данашњој конференцији за новинаре, 11. јула, најавио је учешће преко 30 скакача из Србије, Босне и Хeрцеговине, Словеније, Црне Горе, Немачке и Данске са старог железничког моста на градској плажи, који ће бити одржани 16. јула у 15 часова. Новина у скоковима је што ће скакачи у две категорије и то у првој ће се такмичити, која је традиционална, у скоковима ласта, а у другој биће акробатски скокови. Детаљније о скоковима и такмичарима биће речено на конференцији за новинаре у четвртак.
Он је такође да су у току све припреме за предстојеће скокове.
– Отворили смо брану тако да је корито реке Ђетиње било празно и извршили смо чишћење и продубљивање рупе где треба скакачи да скачу. Ту би требало да је дубина четири метра – рекао је Богићевић.
На питање зашто то нису урадили пре затварања бране, Богићевић је рекао да река нанесе још муља, тако да би то био дупли посао.
Он је рекао да су последња три узастопна мерења, које је извршио Завод за јавно здравље, показала да је вода у Ђетињи исправна за купање, док у претходном периоду према истим анализама вода није била исправна за купање.
– Надам се да ће и за време скокова вода бити исправна. Узорковање и квалитет воде се проверава на седам дана – додао је Богићевић.
Отпутовала деца на море
На овој конференцији за новинаре Видоје Дрндаревић, члан Градског већа, рекао је да је јутрос у Бечиће отпутовала прва група од 31 ученика, којима је град обезбедио летовање. Смениће их друга група коју чини 39 ученика из средњих и основних школа, такође слабијег социјалног стања. За ову намену град је обезбедио око 1,4 милиона динара.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Prle 11. јула 2016. - 19:46

Šta reći, a ne zaplakati…

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.