početak AKTUELNO 2 MILIONA ZA TURISTIČKE PUTOKAZE

2 MILIONA ZA TURISTIČKE PUTOKAZE

od nedelja
837 pregleda

znakovi

ИЗ ГРАДА

2 милиона за 5 путоказа

Директор Дирекције за изградњу Никола Максимовић, поводом тендера који је ово јавно предузеће расписало у октобру прошле године за постављање туристичке сигнализације, каже да је уговор са фирмом Модел 5 из Београда, која је изводила радове, коштао 1.741.000 динара, а да је сам пројекат Туристичка организација платила око 300.000 динара.
– У питању је пет раскрсница у граду на којима је постављена нова туристичка сигнализација по пројекту који је Дирекцији доставила Туристичка организација. Сам пројекат је радило удружење Хумани град из Новог Сада и тим пројектом је предвиђено тринаест раскрсница у граду. Засада је урађено најпрометнијих пет. Поставили смо челичне носаче тамо где је било простора да би се цинковали. И цинковање и табле су урађени према пројекту- каже Максимовић.
Појавили су се и проблеми поводом постављене сигнализације, те су се ових дана Дирекцији јављали грађани, због натписа који нису добро преведени на енглески језик, па је договорено са директором Туристичке организације да извођач радова наредних десет дана изврши измене на местима на којима постоји проблем, као што је то случај код речи хидроцентрала, тврђава и др.
– Ту ће се променити фолија. Што се тиче самих стубова у току прошле године су направљени путокази саобраћајне сигнализације према уласку и изласку из града, па вероватно са овом додатном туристичком сигнализацијом неким грађанима то прави проблеме. Могу само да кажем да те знакове по закону морамо да имамо. Постоји студија по којој тих знакова треба да има још више, али ми се трудимо да буде најоптималнији број- додаје Максимовић.
Како сазнајемо, Туристичка организација је инсистирала да се постави туристичка сигнализација, све ради промоције туристичких места у граду. У другој фази постављања туристичке сигнализације Туристичка организација је планирала да је још више прошири и разграна, до Злакусе и Потпећа. Било је и раније ове туристичке сигнализације, али она није било тако упечатљива. Убудуће ће се радити само ова коју грађани имају прилике да виде испред Дирекције у правцу Аутобуске и Железничке станице, код зграде Општине, код школе Краља Петра Другог, на раскрсници код Музеја и на Слануши.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.