početak SATIRA Problem vanrednog stanja

Problem vanrednog stanja

od Slobodan Simić
888 pregleda

Ministar policije je žurio kod Predsednika na hitan sastanak.

– Šta s tobom nije u redu!?- proderao se Predsednik sa vrata.- Ja sam naredio da se posle dva meseca ukida policijski čas i vanredno stanje.. A zašto ti o tome nisi obavestio narod!?

Ministar je bio ukočen od iznenađenja.

– Šefe..molim Vas..pa naravno da sam obavestio..Na svim televizijama, radiju, novinama..Svuda..Sve bruji o tome…

– Ma nemoj mi reći! -ponovo je povisio glas Predsednik – Pa onda ..gde su..ljudi?! Gde je narod! Nigde žive duše nema!

Ministar je malo živnuo.

– A to…I ja sam odmah uočio tu ..nepravilnost. ..- požurio je da se opravda .- Momentalno sam sproveo hitnu istragu…tako da smo priveli i ispitali neke penzionere..E sad…Oni kažu da znaju da je ukinuto vanredno stanje..ali da ne smeju da izlaze..

– Ne smeju!?- iznenadio se Predsednik- Zašto ne smeju?

– Pa…kažu da su oni izlazili do sada samo noću..i da nisu smeli da se kreću..I kažu da se sada plaše..dnevne svetlosti..I boje se..da mogu da padnu..jer nisu hodali..dva meseca..

– Bože sačuvaj!- čudio se Predsednik.- Kakvi čudni ljudi..Ali..gde su..ostali.. Zašto ne izlaze ljudi..žene..deca..

– Ja sam izvršio raciju u jednoj zgradi i priveli smo sve stanare- pričao je Ministar- I oni svi uglavnom svedoče isto..Kažu da su navukli namirnica u stanove za bar godinu dana…I da im trenutno ništa ne treba..A mnogi kažu da dobijaju novčanu pomoć u obliku minimalne zarade za zaposlene od naše vlade..Pa kažu da im se ne isplati da idu na posao..jer ionako toliko zarađuju..

-A deca?- priupitao je začudjeni Predsednik.- Zar se dečica nisu poželela da se igraju napolju?

– Roditelji kažu da deci ne pada na pamet da izlaze…Toliko dugo igraju igrice i vise na društvenim mrežama da nemaju ni najmanju želju da izlaze napolje…

– E svašta!- nastavio da se čudi Predsednik. – Stvarno nam je ovaj naš narod..čudan..

– Ako naredite šefe možemo mi lako da ih isteramo napolje..- ponudio se Ministar.- Poslaću im ja specijalce sa dimnim bombama i suzavcem..pa ima da izadju kao bele lale..

– Ma polako- smirivao je situaciju Predsednik.- Kao što valjda znaš, vanredno stanje sam ukinuo isključivo zbog priprema za nove izbore.. Ali, ako narod baš insistira da ne izlazi… Neka sede kući šta me briga…Ostaje samo da po hitnom postupku donesemo zakon da može da se glasa u kućama… A izborne komisije bi mogle da donose glasačke kutije na kućne adrese… I stvar je rešena…

Slobodan Simić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.