početak GRADSKA Професионалним усавршавањем до резултата за памћење

Професионалним усавршавањем до резултата за памћење

od nedelja
1,2K pregleda

Ученици и наставници Прве основне школе краља Петра II по свему судећи дуго ће памтити школску 2017/18. Велики број ученика је учествовао на највишем нивоу такмичења у разним областима- из енглеског, физике, географије, хемије, биологије, историје, техничког и информатичког образовања, ликовној смотри као и у низу спортских надметања. Неки од њих су освојили престижне државне награде. Осим појединачних, посебно се истичу и два екипна резултата: ученици наставника информатике Горана Бојовића освојили су друго место на екипном државном такмичењу из роботике, док су ђаци наставника техничког и информатичког образовања Александра Милосављевића освојили друго место на првенству Србије из (ове године уведеног) познавања основа финансијске писмености, за ученике узраста до 14 година.


– Сматрамо да су успеси ђака директна последица великог ангажмана наставника из наше школе. Осим у школским активностима јавности је мало познато да они учествују и у бројним пројектима, обукама, усавршавањима и неретко све нас обрадују вредним наградама, изјавио је Слободан Алексић, помоћник директора. Он каже да је посебно поносан на чињеницу да се наставници Прве основне могу похвалити великом продукцијом уџбеника, као аутори и приређивачи. По њему, ауторство уџбеника је “круна професионалне каријере” наставника запосленог у просвети. Тако су наставнице енглеског Емина Јеремић Мићовић и Јелена Максимовић приредиле међународно сертификован (Кембриџов) уџбеник за 1. разред као и радну свеску за 5. разред; Никола Бацетић, наставник историје и актуелни директор школе, аутор је уџбеника из историје за 5. разред; Миломир Максимовић, наставник историје, један је од приређивача Историјског атласа за ученике основних и средњих школа; Јасна Радосављевић, наставница биологије, ауторка је уџбеника за 6. разред који је последњих година у употреби. Подстакнути активношћу поменутих одређен број колега ради на изради нових уџбеника, радних свезака и наставних средстава- као аутори, рецензенти или као евалуатори.
Алексић посебно истиче да су две колегинице из Прве основне добитнице овогодишњих најпрестижнијих награда у организацији града. Наставница физике Весна Димитријевић је, поводом прославе Дана града, награђена за изузетне резултате у рад а учитељица Мирела Лазић је примила Светосавску захвалницу од стране председника градске скупштине.
Ове године наши нставници Емина Јеремић Мићовић, Бранко Мићовић и Александар Милосављевић су од стране Министарства науке, просвете и технолошког развоја у великој конкуренцији изабрани за иструкторе за спровођење обуке на пројекту Министарства, под називом „2000 дигиталних учионица“. Учитељица Нина Вукић је у оквиру пројекта “Покренимо нашу децу” освојила другу награду на простору Златиборског и Моравичког округа док је наставник физичког Никола Мићевић учешћем у пројекту “Здраво растимо” уврстио Прву основну из Ужица међу 50 најбољих.


Осим поменутог, неколико наших колега (Мирела Лазић, Весна Ешпек Дебељевић, Емина Јеремић Мићовић и други), су ангажовани као водитељи семинара за стручно усавршавање запослених у просвети, акредитованих од стране Министарства. -У сваком случају, резултати које смо поменули ће се још дуго памтити у нашој школи, изјавио је Алексић.
Владица Родаљевић, проф. српског језика и књижевности

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.