početak GRADSKA Proglašenje pobednika

Proglašenje pobednika

od Užička Nedelja
245 pregleda

POSLEDNJA PREDSTAVA OVOGODIŠNJEG FESTIVALA: MOJA TI

 

ŽIRI FESTIVALA

S A O P Š T E NJ E

Stručni žiri 22. Jugoslovenskog pozorišnog festivala, u sastavu:

 1. Dejan Mijač, pozorišni reditelj – predsednik žirija

 2. Radivoje Dinulović, arhitekta – scenograf – član žirija

 3. Željka Turčinović, dramaturškinja -članica žirija

 4. Zoran Ljutkov, glumac -član žirija

 5. Nataša Nelević, pozorišna kritičarka -članica žirija

D o n e o j e s l e d e ć u

O D L U K U

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU PREDSTAVU– dodeljuje se predstavi „IVANOV“ A. P. Čehova u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta većinom glasova.

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU REŽIJU – dodeljuje se ARPADU ŠILINGU, za režiju predstave „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU ŽENSKU ULOGU – dodeljuje se ravnopravno NATAŠI JANJIĆ za ulogu Marijane u predstavi „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice, te HANI SELIMOVIĆ, za ulogu Saše u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU MUŠKU ULOGU – dodeljuje se PREDRAGU EJDUSU, za ulogu Šabeljskog u predstavi Ivanov u produkciji Narodnog pozorišta Beograd i režiji Tatjane Mandić Rigonat – odluka je doneta većinom glasova.

 2. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU SCENOGRAFIJU – dodeljuje se BRANKU HOJNIKU za predstavu „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJU KOSTIMOGRAFIJU – dodeljuje se MARITI ĆOPO za predstavu „Priče iz Bečke šume“ u produkciji Dramskog kazališta Gavela iz Zagreba i režiji Igora Vuka Torbice – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Nagrada ARDALION ZA EPIZODNU ULOGU – dodeljuje se SRĐANU GRAHOVCU za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Nagrada ARDALION ZA NAJBOLJEG MLADOG GLUMCA i Nagrada POLITIKE „AVDO MUJČINOVIĆ“ – dodeljuje se JELENI SIMIĆ za ulogu u prestavi „Dokle pogled seže“ u produkciji Kraljevskog pozorišta Zetski dom na Cetinju – odluka je doneta jednoglasno.

 1. Specijalna NAGRADA ARDALION – dodeljuje se BOSANSKOM NARODNOM POZORIŠTU ZENICA za predstavu Selvedina Avdića „Moja fabrika“ u režiji Selme Spahić. Nagrada se dodeljuje za posvećenost problemima sopstvene zajednice – odluka je doneta većinom glasova.

 

 

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.