početak GRADSKAINFO PROLEĆNO ČIŠĆENJE

PROLEĆNO ČIŠĆENJE

od nedelja
526 pregleda
Konferencija za novinare povodom akcije

Konferencija za novinare povodom akcije

U Užicu sutra počinje akcija „Dan za planetu Zemlju, tri za Užice“ koja će trajati do 24. aprila. Na konferenciji za novinare povodom ove akcije, gradonačelnik Užica Tihomir Petković je rekao da vlast u potpunosti podržava ovu akciju.

„Gradsko rukovodstvo daje punu podršku akciji „Dan za planetu zemlju, tri za Užice“ kao prvom koraku ka konačnom cilju, a to je čisto i umiveno Užice, makar na onom nivou na kom je bilo u svojim najboljim vremenima. Primarna selekcija otpada je veoma važan i možda najvažniji deo ukupnog integralnog upravljanja otpadom i Užicu smo toga potpuno svesti, i nadamo se da će naš grad, zajedno sa ostalim opštinama, uspeti da osmisli dobar i kvalitetan projekat koji će biti finansiran donatorskim sredstvima u ovoj oblasti“, rekao je Petković.

Miloš Radojević

Miloš Radojević

Miloš Radojević, član Zelenog saveta, istakao je da postoje tri cilja koja treba da budu zadovoljena ovom akcijom,
„Grad Užice se ovom akcijom svrstava u red gradova i opština u Srbiji koji na pravi način pristupaju tretmanu komunalnog otpada. Ovu akciju je osmislio i koncipirao Zeleni savet, a onda zajedno sa svim gradskim strukturama i sa dva komunalna preduzeća krenuo u pripremu i nadamo se uspešnu realizaciju. Od svega ovoga očekujemo tri stvari, od čega je prva i najvažnija je da omogućimo građanima da svoj otpad koji imaju i koji im je suvišan odlože na pravi način. Druga stvar je da očistimo naš grad i da naša dvorišta budu lepša i umivenija, a treća stvar je što ćemo na ovaj način postati odgovorniji ljudi, sugrađani, i bolji ljudi na kraju krajeva“, istakao je Radojević.

Više informacija o samoj akciji možete pronaći OVDE.

N. Kutlešić

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.