početak GRADSKA Прваци Србије на такмичењу у програмирању робота

Прваци Србије на такмичењу у програмирању робота

od nedelja
626 pregleda

У суботу 26.06.2017. године у Научно-технолошком парку Београд у оквиру акције Битка за знање одржано је финално коло лиге КОДиграње у организацији фондације Б92.
У програмирању мБот робота најбољи резултат од укупно 30 екипа које су учествовале у завршној фази такмичења остварио је тим Прве основне школе краља Петра II из Ужица. Друго место заузела је ОШ „Вук Караџић“ из Ниша, а треће ОШ „Јован Јовановић Змај“ при гимназији из Новог Сада.
Из Прве основне школе учешће на такмичењу узели су ученици Матија Новаковић, Драгица Гавриловић, Марија Смиљанић и Павле Смиљанић предвођени наставником Гораном Бојовићем.
Победницима и свим финалистима уручене су вредне награде које ће помоћи ученицима да развијају компетенције у области интернета и интелигентних уређаја.
Донатор главних награда, комплекснијих сетова за прва три ученичка тима је компанија Vip mobile.
Финалу такмичења присуствовала је и државна секретарка у Министарству трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.
Акција КОДиграње која се спроводи у оквиру програма Битка за знање има за циљ увођење програмирања у основне школе у Србији.

наставник Горан Максимовић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.