početak NAJNOVIJE Прваци Србије

Прваци Србије

od nedelja
939 pregleda

mali fudbaleri užice

ЛИГА МЛАДИХ ШАМПИОНА
Полазници школа фудбала „Јединство Путеви Ужице“, „Слобода“ и „Црвена звезда Ужице“ на недавно одржаном великом финалу Лиге младих шампиона у Београду, 24. априла ове године, остварили су изузетне резултате. На овом такмичењу наступали су малишани од 2002. до 2009. годишта. Све генерације, осим 2007. годишта, освојили се једно од прва три места. На овом такмичењу је учествало шест до осам екипа из градова целе Србије, а најмлађи Ужичани су се показали као најбољи. Прва места освојили су екипа „Слобода“ 2004. годиште, које тренирају Јован Радојичић и Душан Тодоровић, екипа „Јединство Путеви Ужице“ 2005. годиште, које тренира Радивоје Алексић и екипе „Црвена звезда Ужице“ у генерацијама 2006. и 2009. годиште, које тренира Златко Зеба, Душан Јовановић и Зоран Јовичић. Друго место је освојила „Црвена звезда Ужице“ 2008. годиште, а треће место припало је екипи „Јединство Путеви Ужице“ 2002. годиште, које тренира Андрија Лучић и екипи „Јединство Путеви Ужице“ 2003. годиште, које тренира Жељко Карадаревић.
Најмлађим фудбалерима је приређен пријем у сали Скупштине града, где су их срдачно поздравили и честитали градоначелник Тихомир Петковић и чланови Градског већа Јелена Васовић и Драгољуб Костић.

sloboda užice

– Ужице је увек било град спорта, нарочито фудбала. Фудбал привлачи велики број младих у нашем граду и то не само да тренирају, већ да навијају и прате своје клубове. Сваки успех, посебно младих селекција, јача нашу веру да Ужице, када је у питању фудбал, има будућност. Ви сте свој град у Лиги младих шампиона приказали на прави начин и показали да овде има младих талената, који, уз адекватну подршку ваших тренера, могу да остваре запажене резултате. Да то буде и у будућности потребна је стратегија стварања и неговања талената, посебно на дуге стазе. То је обавеза свих нас, који се у овом граду било на који начин бавимо спортом, као здравим начином живота. Инспирацију за посвећеност треба тражити у великим именима ужичког фудбала као што су Србо Стаменковић, Радомир Антић, Немања Видић и многи други фудбалски асови, којима се наш град поноси – рекао је градоначелник деци и капитенима екипа уручио пригодне поклоне, а затим додао:

jedinstvo užice

– Ми у градском руководству смо се договорили да ћемо да закинемо мало пара овим старијим, који нису успешни као ви и да дамо мало више вама, због ових резултата.

IMG_0461

Радивоје Алексић, тренер у „Јединству Путеви Ужице“, тренер са 40 година стажа у фудбалу, захвалио се градском руководству што су удостојили децу и препознали резултате.
– Моја екипа тренира већ две године и заједно са тренером Ђорђем Илићем, који је пре месец дана напустио клуб, постигли смо овај значајни резултат. То су добри ђаци, пре свега и добро васпитана деца, деца која имају доста љубави према фудбалу и која имају доста талента за рад. Тек у наредном периоду очекујем од њих значајне резултате. У школи фудбала ФК „Јединство Путеви“ тренутно тренира око 250 дечака, пре и поподне ради 10 тренера, свака екипа је покривена са најмање два тренера на сваком тренингу, имамо повољне услове за рад, имамо терен покривен вештачком травом од 2.000 квадрата, травнати терен, који користимо када су повољни временски услови и имамо теретану за потребу клуба. Једино што нам недостаје је, за неки прелазни период, затворен простор, па се сналазимо на разне начине – рекао је тренер Алексић.

zeba užice

Златко Зеба, тренер и оснивач школе фудбала „Црвена везда“, која броји 180 полазника, такође се захвалио присутнима и рекао да је ово успех целог града и околине. Он је подсетио да је пре Лиге будућих шампиона одржана Мини-макси лига на којој су учествовали и друге општине са региона, али и из Вишеграда. И не само у Ужицу, рекао је Зеба, и остали градови у Србији су имали своје лиге, где је учествовало доста екипа. Честитао је свим екипама.
– Овај пријем за децу је велики потез града, што ће деци дати још већи елан да се баве фудбалом или било којим спортом, јер и то је боље него да седе за компјутерима, да кваре вид и здравље. Ова сала је пуна деце, што је лепо видети – рекао је тренер Зеба.

IMG_0467

Душан Тодорoвић, тренер из „Слободе“, дошао је у овај клуб пре седам месеци.
– Ми се трудимо да се за нас што више и чешће чује. Надам се да ће бити још оваквих прилика да се дружимо. Највећи проблем је око термина и простора, где да деца тренирају и надам се ће градска власт имати и то у виду. Основна идеја је да се деца окрену било ком спорту и саветујем сваком детету да у спорту што дуже остане – рекао је Тодоровић.

З. Г.

IMG_0431 IMG_0435 IMG_0436 IMG_0437 IMG_0438 IMG_0441 IMG_0442 IMG_0443 IMG_0444 IMG_0445 IMG_0450 IMG_0451 IMG_0452 IMG_0455 IMG_0456 IMG_0457 IMG_0460 IMG_0462 IMG_0468 IMG_0469 IMG_0471 IMG_0472 IMG_0473 IMG_0474 IMG_0475 IMG_0476 IMG_0478 IMG_0483 IMG_0486 IMG_0489 IMG_0492

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.