početak GRADSKA Нова продаја градске имовине

Нова продаја градске имовине

od nedelja
659 pregleda

GRADSKO-VECE

ГРАДСКО ВЕЋЕ

Ужице, 26. август: Чланови Градског већа усвојили су, на данашњој седници, извештај о извршењу буџета за првих шест месеци ове године. Према подацима из извештаја, извршење прихода у периоду јануар – јун 2015. године реализовано је са 47,13%, што значи да је у овом периоду приходовано 1.141.353. 000 динара, док је на расходовној страни утрошено 993.860.157 динара, односно реализован је 41%.

Утврђени су предлози одлука о изради Плана детаљне регулације “Први партизан” Ужице – Бела Земља, о отуђењу непокретности на Златибору и градског грађевинског земљишта у Косовској улици број 1 и у касарни “4. пук” у Крчагову. Предлог Већа је и да се изврши пренос станова на Министарство одбране на име обавеза које град има за куповину Дома Војске и Касарне у Крчагову.
Прихваћене су измене и допуне програма пословања градских предузећа са финансијским плановима и то Биоктоша, Градске топлане, Стана, Великог парка, Градске стамбене агенције, Дубоког и Дечије установе Златибор, као и одлука о комуналном уређењу и о одређивању посебних паркиралишта.
Веће се сагласило да се досадашњим вд директорима Нискоградње, Историјског архива и Апотека “Ужица” продужи статус вршиоца дужности директора и да се изврше разрешења и именовања чланова Управног одбора Центар за социјални рад, председника Надзорног одбора Градске топлане и чланова у школским одборима школа “Миодраг Миловановић Луне” и “Стари град”.
На овој, 38. седници Већа, донесен је Пограм санације објеката јавне намене, додељене једнократне новчане помоћи лицима ради ублажавања последица штете настале услед елементарне непогоде или друге несреће, дата сагласност на предлог новог тарифног система јавног градског и приградског превоза путника на територији града и да “Бечеј превоз”, док обавља услугу јавног превоза на територији града, може за свој огранак предузећа користити назив “Ужице превоз”.

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Stranacki Ateista 27. август 2015. - 20:31

“И локална политика нам је паланачка. Заузете позиције се не пуштају, ситни ћар, ситна вајдица. Опозиција не постоји, а ако и постоји, оговара по кућама, а на јавној сцени постигнут је апсолутни консенсуз – нико не таласа, ни дашка ветра.”
Prvo, sto pomislim kada pogledam fotografiju na pocetku teksta!
“Стабилизовали смо градске финансије и подигли ниво наплате пореских прихода”:
pohvalio se TP u Politici od 26.08.2015!
Pitanje na koji nacin:neobjektivnom podelom na Zone i nerealnom cenom kvadratnog metra u istim.Imali ste srecu”,niko nije talasao,nije bilo daska vetra” svi su glasali ZA.Ne znam,jeste li imali kvorum,ili ste ih dovlacili sa hodnika, po ko zna koji put?
Sredili ste za sopstvene plate,u sustini, to vam je jedini cilj.Poslali ste svoje sluzbenike iz javnog sektora na desetodnevni odmor o trosku poreskih obaveznika.Ima se,moze se!Bilo bi lepo saznati po kom kljucu,jer vasa uspesnost je samo u vasim pricama,gradjani je ne primecuju i ne osecaju .
Drugo pitanje je:koliko je postignuto sa odlukom Skupstine grada , I број 436-14 /2013 od 02.12.2013.(ZA NEUPUCENE) u kojoj izmedju ostalog stoji:.. fiz.lica којима је пореска обавеза за непокретности које се налазе на територији града… настала до 31. децембра 2013. године, дужни су да од 01. јануара 2014. године до 31. марта 2014. године поднесу пореске пријаве за ту имовину, што укључује и имовину за коју пореска пријава није поднета и “имовину за коју је поднета пореска пријава до 31. децембра 2013?”.
Лице…. које не поднесе пореску пријаву ….казниће.. се новчаном казном у складу са законом којим се уређују порески поступак и администрација..
Koliko je novih poreskih obaveznika?Proizilazi,poreske obaveze se svake godine nerealno povecaju, onima koji su oduvek placali!Da ste obavili zadatak ,porez bio bi nizi,ali LPA-gospodo treba ustati sa stolica, proci gradom proveriti one koji “nemaju nista”,koji su prijavili manje itd.Koliko ste kazni naplatli po vasoj ODLUCI? NIJEDNU!
Politika pise, da nemacki GIZ je popisao sve koji treba da plate porez, iduci od kuce do kuce itd.i tako smanjio poresku stopu u Zajecaru i okolini,na radost gradjana.Kao sto vidite i to moze!
Kada se tako nesto dogodi u Uzicu,verovacemo u vase price!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.