početak GRADSKAINFO S vremena na vreme u Užicu

S vremena na vreme u Užicu

od nedelja
790 pregleda

Prosto nisam mogao da verujem sopstvenim Logitech zvučnicima kada sam na Dvestadvojci pre par godina slušao koncert “S vremena na vreme”. Mislim da je bio Kolarac. Zvučalo je, bukvalno, perfektno. Precizno, jasno, složno, a daleko življi, nego u “ono” vreme. U “ono” vreme svi smo bili skloniji žešćem rokenrolu, tako da su Ljuba, Asima i ekipa, bili uvek tu negde oko, ali nikad i u samom vrhu. I tada sam po prvi put pomislio, eto, ako ikada dođu u Užice, trebalo bi ovu staru momčad obavezno pogledati, ukazati im zaslužno poštovanje.

I, pre par meseci videh plakat, na kome se u GKC-u najavljivao koncert za koji mesec. I do sada sam više puta “čvrsto rešavao” da odem na neki koncert u GKC, ali sam uvek imao “preča” posla, ali, ovoga puta, to nije bio slučaj, a i lepša polovina je bila raspoložena da se ide na koncert. I bi koncert. I bi pevanje. Derao sam se kao magarac, i sam sebe iznenadivši da sam, osim par, sve pesme skoro napamet znao. Pojavi se tu i Lapča, beše to kao u stara dobra, OK klub vremena, čak sam, ničim izazvan, posle milion godina, popio i izvesnu količinu Hajnikena…

Iskreno, odavno mi neki koncert nije brže prošao, a gledao sam prilično pristojnih svirki u životu, ali je bilo glupo, staru gospodu maltretirati da se sto puta vraća na bis. S obzirom da je koncert održanu u kafani GKC, a bilo je zaista puno zainteresovanih, svirali su i dve naredne večeri. Zahvaljujući našoj dragoj prijateljici Marini Pešić, evo i nekoliko izvanrednih fotografija sa koncerta. Moram da pomenem da su pevali “premijerno” novu pesmu – Na Drini ćuprija, koja se peva posle prvog slušanja, a to je upravo definicija budućeg hita. Bravo ljudi!

Dušan Đurović

 

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.