početak GRADSKAINFO САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА

САОПШТЕЊЕ ГРАДСКОГ ШТАБА

od Redakcija nedelje
2,6K pregleda

– На препоруку Градског штаба Градско веће је донело одлуку да радно време угоститељских објеката, у време повећане опасности од ширења корона вируса, буде до 22 часа

Градски штаб за ванредне ситуације на седници одржаној 29.06.2020.године донео је предлог мера у циљу спречавања интензивног ширења корона вируса на територији града Ужица које ће се примењивати, заједно са мерама са националног нивоа.

Мерама је предвиђено обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима, јавним и другим установама) и на градској пијаци. У складу са националним препорукама у угоститељским и сличним објектима не могу се организовати музичке, забавне и друге манифестације, прославе и породична окупљања. На препоруку Градског штаба Градско веће је донело одлуку да радно време угоститељских објеката, у време повећане опасности од ширења корона вируса, буде до 22 часа.

Предвиђено је ограничавање броја особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге на број који треба да обезбеди социјалну дистанцу од најмање 2 метра. У свим објектима, установама и на јавним местима обавезно је поштовање мера из Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19, препорука Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” и других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.

Ношење заштитних маски биће обавезно и у такси превозу.

Вршиоци јавних услуга, органи локалне самоуправе, јавна предузећа и установе на територији града Ужица морају предузимати мере за безбедно пружање услуга грађанима и заштиту запослених.

У граду Ужицу ће поново почети појачано прање и дезинфекција јавних простора.

Градски штаб ће свакодневно пратити епидемиолошку ситуацију и сходно томе предлагати нове мере.

Градски штаб апелује на грађане да се строго придржавају прописаних мера и поштују право свакога на здравље и безбедност у условима опасности од Ковида 19.

ГРАДСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ГРАДА УЖИЦА

У циљу спречавања интензивног ширења корона вируса на територији града Ужица Градски штаб за ванредне ситуације на седници одржаној 29.06.2020.године донео је

ПРЕДЛОГ MЕРА

1. Обавезно је ношење заштитних маски у затвореном простору (у трговинским и другим објектима, јавним и другим установама) и на градској пијаци.

2. У складу са националним препорукама у угоститељским и сличним објектима не могу се организовати музичке, забавне и друге манифестације, прославе и породична окупљања.

3. Препоручује се Градском већу града Ужица да у зависности од епидемиолошке ситуације донесе одлуку о органичавању радног времена угоститељских објеката тако да се радно време заврши најкасније до 22.00 часа, по потреби и одлуке којима се регулише рад установа на територији града Ужица.

4. Ограничава се број особа у трговинским и објектима у којима се пружају услуге на број који треба да обезбеди социјалну дистанцу од најмање 2 метра.

5. Обавезно је поштовање мера из Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести COVID-19 (“Службени гласник РС”, бр. 66/2020-4) – делатност у области трговине на мало и услуге у области угоститељства, које обухватају продају хране и пића, препорука Института за јавно здравље Србије “Др Милан Јовановић Батут” које се односе на предшколске установе, школе, факултете, студентске домове, понашање у парковима, дечјим и спортским игралиштима, излетиштима и током вежбања на отвореном, спорт, јавни превоз, угоститељске објекте, библиотеке, музеје, галерије, теретане и фитнес клубове, фризерске салоне, козметичке салоне, педикир и маникир, масажу и тетоважу, пружање услужних делатности у кући или стану и др., као и препоруке других државних органа у вези са поступањем у току епидемије корона вируса.

6. У јавном превозу (градски и приградски и такси превоз) обавезно је ношење заштитних маски.

7. Налаже се вршиоцима јавних услуга, органима локалне самоуправе, јавним предузећима и установама на територији града Ужица да предузму мере за заштиту запослених и организују вршење услуга грађанима у складу са датим препорукама Градског штаба у време ванредног стања.

8. Налаже се појачано прање и дезинфекција јавних простора у складу са Планом који је усвојио Градски штаб у време ванредног стања.

9. У зависности од критеријума које утврди Кризни штаб Републике Србије, Градски штаб ће предложити Градоначелнику града Ужица проглашење ванредне ситуације.

10. Градски штаб ће свакодневно пратити епидемиолошку ситуацију и сходно томе предлагати нове мере.

11. Предложене мере ће се у садржини, обиму и начину спровођења усаглашавати са мерама које донесе Кризни штаб Владе Републике Србије.

КОМАНДАНТ ГРАДСКОГ ШТАБА
Градоначелник
Тихомир Петковић

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Prle 29. јуна 2020. - 16:11

Valjalo bi da objavite šta su stvarno zaštine maske. U gradu sam video jedno 3-4 takve.
https://i.postimg.cc/NMj1zGfb/Maske.png

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.