početak GRADSKAINFO SEDNICA GRADSKOG VEĆA

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

od nedelja
488 pregleda

GRADSKO VECE UŽICE

ГРАДСКО ВЕЋЕ

Ако позајми Европа

Ужице, 30. јун: Градско веће је усвојило Програм који се односи на обнову мостова оштећених у поплавама прошле године на територији града. Према подацима из Програма, од последица бујица и клизишта, настала су оштећења на дванаест мостова, од којих су десет од локалног значаја, а два се налазе на општинским путевима. Програм је предуслов за конкурисање за финансијска средства обезбеђена преко Канцеларије из Фонда солидарности Европске уније. Мостови у Вранама, реци Рзав и мост на путу Дубоко-Недићи су, на основу елабората и пројектне документације, послови који имају приоритет.
Чланови Већа су, такође, прихватили предлог Радне групе која је утврдила листу једнократних новчаних помоћи лицима за ублажавање последица штета које су имали од елементарних непогода и других несрећа.
Одлучено је да Туристичка организација Ужице буде управљач предела изузетних одлика “Клисура Ђетиње” и овај предлог Већа биће прво достављен општини Чајетина која је заједно са Ужицем у овом пројекту, а потом и надлежном министарству ради добијања сагласности.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.