početak GRADSKAINFO Слатка пица и поховани палачинци

Слатка пица и поховани палачинци

od nedelja
926 pregleda

ПРЕДУЗЕТНИК НЕБОЈША РАДИШИЋ, КАФАНА ЕРА
Да ли сте пробали слатку пицу? Да ли сте скоро јели палачинке у шатоу? Да ли сте чули да негде у граду можете добити породичну пицу, два литра сока и четири палачинкe за само 650 динара? Ако нисте, све то можете пробати и добити у „Ери“.
Од пре два месеца стару легендарну кафану „Еру“ под закуп је узео Небојша Радишић, који се угоститељством бави 15 година, а предузетник је 10 година. Многи га познају по „Старој воденици“, а препознају по пицама из некадашњег „Брзог Гонзалеса“. Трагајући за оним што је већ одавно желео, за рестораном у етно стилу, дошао је до „Ере“. Задржао је све оно што је „Ера“ поседовала, али је и унео новине. Спојио је „Брзог Гонзалеса“ са легендардном кафаном. Од пре два месеца, у аутентичној домаћој атмосфери, гости могу пробати укусне специјалитете ужичког краја, али и нове укусе пица.


– „Ера“ је култно место Ужичана и не желим да мењам ствари. Волим етно стил и највише ме привукао стил који има „Ера“. Дуго година постоји у граду, претходнe власнике сам питао да ми издају, с обзиром да су они имали прилично необавезан однос према овој кафани – каже Небојша.
Небојша је био конобар осам година, прошао све могуће ужичке кафиће у којима је хтео да ради, а онда је кренуо да сам буде предузетник. Све искуство које је стекао улаже у „Еру“.
– Да бих задржао оно што сам тражио, традицију и етно, и даље на нашем менију имају сва традиционална јела, кувана јела, роштиљ, имају јела по поруџбини. Сада смо убацили пице, сендвиче, тортиље, брзу храну, као и доставу хране на кућну адресу. Организујемо и прославе до 50 гостију – рекао је Небојша.
О свим јелима брине се његова супруга, која такође има велико искуство и која је постала мајстор свог заната.


– Она је радила у „Александру“ када је отворен, прошла је обуку у „Мама миа“, радила у „Кнегињи“ и „Санта Марија“ и некада је шест година била шеф кухиње у ресторану „Плажа“. Гарантовано је једна од бољих куварица у граду – хвали Небојша своју супругу.
И поред тих традиционалних јела, као што је рекао наш саговорник, ту су и пице. Има више врста пица, а оно што је потпуна новина, не само у „Ери“, већ у граду, а можда и у Србији, јесте слатка пица.
– Гледао сам рекламу о сланој плазми и одмах ми је пала на памет слатка пица. Када могу да направе слану плазму, што ја не бих направио слатку пицу. Правимо четири врсте слатке пице. У принципу, у све иде крем или чоколада, онда воће или сладолед, а за децу правимо са бомбоницама „бони топ“ – објаснио је наш саговорник.


На питање како гости реагују на слатку пицу, он каже:
– У принципу сви се изненаде и питају ме на шта личи. Када видим да се двоуме, да ли да пробају или не, понудим им да пробају. Онда кажу да је занимљива и нико није имао неку замерку. Гости су задовољни.
У „Ери“ сваке седмице госте дочека нека новотарија од хране.
– Кренули смо да радимо и поховане палачинке. Имамо и палачинке у шатоу. Скоро су гости били једна госпођа одавде и господин из Италије. Поручили су палачинке са кремом. Приђем и питам госпођу када је последњи пут јела палачинке у шатоу. Каже није јела има 30 година. Питам је да ли сећа укуса, а она одговара слабо. Радо сам је подсетио на тај укус. Када су појели палачинке у шатоу, били су одушевљени – испричао је Небојша.


Оно што је сигурно, веома је повољно достава породичне пице, а гратис се добијају четири палачинка и два литра сока. Све то за 650 динара.
– Имамо доста тих наруџби. Најјефтинији смо у граду, а квалитетом су задовољни. Почињу људи да долазе, враћају се „Ери“, мада ми је приоритет достава. Имамо доста деце која купују пљескавице, тортиље, пицу на парчад, док старији узимају роштиљ, а од куваних јела највише се траже пасуљ, гулаш и чорба. Наши гости су од најмлађих до пензионера – каже Небојша.
И увече, нарочито четвртком и суботом, за госте је веома занимљиво и опуштено.
– Четвртком увек ангажујемо тамбурашки оркестар, а суботом исто музику, само различитог типа. Једне суботе је неки оркестар, друге суботе можда тамбурица, па нека клавијатура или гитара, то није одређено – рекао је Небојша.

Звездана Глигоријевић

  

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.