VASILIJE KEPIĆ I IGOR PANTELIĆ: PALAČINKARNICA LOLA
Koliko dobra ideja i međusobno razumevanje dvojice mladih Užičana može da dovede do dobrog rezultata, najbolje pokazuje palačinkarnica „Lola“, koja je otvorena pre samo par meseci, a već je dobro poznata većini sugrađana.
Želeći da se oprobaju u privatnom poslu, Vasilije Kepić i Igor Pantelić, došli su na ideju da pruže nešto novo i kvalitetno. I pored toga što u gradu postoji više objekata koji u svojoj ponudi imaju raznovrsne palačinke, otvorili su palačikarnicu „Lolu“, jedinstvenu po tome što je gostu pružena mogućnost da sam kreira i pravi kombinaciju ukusa koje želi. Za ove potrebe na raspolaganju je raznovrsna i kvalitetna ponuda namaza i preliva. To je izazvalo veliko interesovanje, posebno mlađe populacije, kojoj je „Lola“ postala omiljeni kutak.
Renoviranje i opremanje lokala imalo je posebnu specifičnost. Igor, koji je arhitekta po profesiji, dao je osoben pečat lokalu, opremljenom u modernom i industrijskom stilu.
– Uspeli smo, sopstvenim angažovanjem, da ovaj prostor učinimo prijatnim i drugačijim od drugih lokala. Hteli smo da osetimo kako je napraviti nešto svoje, kako je krenuti od najprostijih radova, preko instalacija za električnu energiju, razvođenja vode, krečenja, da bismo na kraju sami montirali celokupan nameštaj. To je veliko iskustvo koje nam mnogo znači. Uz nesebičnu pomoć naših prijatelja uspeli smo, bar se tako nadamo, da napravimo prostor koji je prijatan, intiman i gde se gost oseća kao kod kuće – kaže Vasilije i dodaje:
– Ovih dana, opet u sopstvenoj režiji, radimo na zastakljivanju terase, kako bismo stvorili topliji ambijent za naše goste.
Ono što je posebno u „Loli“ su palačinke „Lola rolne“.
– „Lola rolna“ je specifična što unutar palačinka ide sladoled koji se urola. Kada se konzumira, sladoled se razlije i užitak je mnogo lepši, tako da se ovaj palačinak bukvalno jede i očima. Naš cilj je kvalitet, ali nam je isto toliko važno da na tanjiru sve izgleda lepo i primamljivo – kaže Vasilije i ističe:
– Plan nam je da ponudimo i neke naše namaze za slane i za slatke palačinke. Testo je specifično i trudimo se da bude što penastije i ukusnije, a to je naš tajni recept. Inače, gosti podjednako vole i slatke i slane palačanke, tako da nekada dođu na ručak, a nekada da se zaslade. Za najmlađe poslastica je „Lola“ torta.
Igor i Vasilije su aktivni preko društvenih mreža, a spremaju i kampanju „licem u lice“. Za sada im je najbolja reklama preporuka gostiju koji su već probali palačinke. Cilj im je, da prateći potrebe i želje mušterija, uvek pruže nešto novo.
– Planiramo da ovih dana postavimo štand, delićemo flajere sa namerom da naše sugrađane upoznamo sa našim radom, prvenstveno stariju populaciju. Kod nas uglavnom dolaze mlađe generacije i to od 9 do 30 godina– kaže Igor.
Zadovoljni su kako posao ide, ali su začuđeni kako na posećenost utiče dosta faktora.
– Ovo je mali grad, pa na posao utiče i sezona branja malina, praznici, pa i gostovanje luna parka. Ima dosta toga što se odražava na poslovanje. Nismo verovali kada su nam to govorili, ali stvarno se to oseti – dodao je Vasilije.
A ono što je najbolje u ovom poslu je, kažu i Igor i Vasilije, to što je ovo partnerstvo učvrstilo njihovo prijateljstvo.
– Partnerstvo je podiglo naše prijateljstvo na viši nivo. Mi smo u prednosti, jer ovaj posao radimo sa puno elana i želje da upoznamo svet biznisa. I to nam stvara lepše partnerstvo, jer smo obojica spremni da se maksimalno angažujemo kako bismo održali početnu ideju – kvalitet i specifičnost. Možda je u početku bilo neke bojazni da to neće krenuti, ali, na svu sreću, sve ide kako treba i to je sada iza nas – kaže Vasilije.
Sa njima su od početka Nataša i Milka. To su dve devojke koje će ljubazno poslužiti goste i umetnički dekorisati palačinke da stvarno budu užitak za sva čula.
Zvezdana Gligorijević (Užička nedelja 1022)