početak AKTUELNO MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

MEĐUNARODNI DAN MEDICINSKIH SESTARA

od nedelja
521 pregleda

medicinari3

Дан медицинских сестара, техничара и бабица

Додељен Златни и Сребрни знак

– Добитници Сребрног знака Иван Симовић и Душко Дабић из Опште болнице Ужице-

Међународни дан медицинских сестара се обележава 12. маја сваке године у знак сећања на датум рођења Флоренс Најтингел, рођене у граду Фиренца, Италија, 12. мај 1820. године.
Овај датум је обележен и у Здравственом центру Ужице у оквиру Централне прославе Савеза удружења здравствених радника Србије. Свечана академија којој је био домаћин Удружење здравствених радника Ужице, одржана је у уторак, 12. маја у Народном позоришту.
Овом скупу, поред запослених из свих здравствених установа у Ужицу, добитника захвалница, присуствовали су и државни секретар у Министарству здравља, доц др Ференц Вицко, заменик градоначелника Ужица Видоје Дрндаревић, директори здравствених установа у Ужицу, као и њихове колеге из Србије, од Прешева до Суботице. Посебан значај скупу су дали здравствени радници из Словеније, Хрватске и Црне Горе, а на жалост, због актуелне ситуације, скупу нису могли да присустсвују здравствени радници из Македоније.
Поред здравствених радника који су широм Србије дошли у наш град да добију „Златне знакове“ и најбољих ученика средњих и виших медицинских школа, који су својим радом заслужили чланство у Савезу удружења здравствених радника Србије, додељена су и признања здравственим радницима који раде у нашем граду.
Добитници „Сребрног знака“ су Иван Симовић и Душко Дабић из Опште болнице Ужице. Додељено је и 20 захвалница здравственим радницима који раде у све четири здравствене установе у Ужицу. Иначе, у нашем граду има око 1.000 медицинских сестара и техничара свих профила.
Поред званичника и гостију који су поздравили скуп, присутнима се обратио и председник Удружења здравствених радника Ужица г-дин Бранко Илић, који је нагласио да је за овај најплеменитији позив неопходна љубав и много одрицања.
У културно-уметничком програму, представили су се ученици Медицинске школе из Ужица и чланови КУД-а Севојно.

Љ.К.

medicinari2

medicinari4

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.