početak GRADSKA Смањена цена паркирања у Јавној гаражи

Смањена цена паркирања у Јавној гаражи

od nedelja
554 pregleda

Ужице, 28. март: Чланови Већа донели су решење по коме ће се доделити једнократна новчана помоћ власницима станова у Турици а који су оштећени у недавном пожару. Петоро власника станова добиће помоћ од по 40.000 динара као прву меру која има за циљ ублажавање последица штете које су ови људи претрпели због недељног пожара.
Сагласност је дата на измене програма пословања Водовода и Биоктоша, на Статут Народне библиотеке, као и на извештаје о раду у прошлој години градских установа, Народног музеја, Регионалног центра за професионални развој запослених у образовању, Народног позоришта, Народне библиотеке, Градског културног центра и Историјског архива.
Прихваћени су и извештаји о стању животне средине за 2017. годину и о реализацији Програма за заштиту и унапређење животне средине, Пројекат сабраћајне сигнализације, предлог одлуке којом се усваја Акциони план за унапређење положаја особа са инвалидитетом за период до 2020. године.
Усвојене су измене ценовника Биоктоша и то у делу паркирања у Јавној гаражи за физичка лица где је извршено умањење постојеће цене за 30%. Тако сада месец дана паркирања у Јавној гаражи кошта 4.000 уместо досадашњих 5.750 динара, док ће они који се одлуче за тромесечни најам плаћати 10.500 динара уместо 14.750.
Истовремено, Биоктош је добио сагласност да узме кредит од 27 милиона динара. Кредит је намењен куповини два камиона, аутосмећара и камиона кипера са дизалицом.
Због преласка на другу функцију, начелника Златиборског округа, Бобан Перишић је разрешен вршиоца дужности директора Туристичке организације Ужице, док је Славица Стефановић, дипломирани економиста предложена за директора Народног музеја.
Градско веће донело је решење којим су одређени вредности коефицијената јединице локалне самоуправе које се користе за утврђивање месечног износа минималних трошкова одржавања зграда и за утврђивање износа накнаде коју плаћају власници посебних делова зграде у случају принудно постављеног професионалног управника. У стамбеној области, у истом случају када је принудно постављен професионални управник, донесено је и решење које је одредило минимални месечни износ трошкова инвестиционог и текућег одржавања зграда и износа накнаде коју плаћају власници посебних делова.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.