početak AKTUELNO SNEŽANA MILUTINOVIĆ I RADOJICA NIŠAVIĆ NOVI DIREKTORI

SNEŽANA MILUTINOVIĆ I RADOJICA NIŠAVIĆ NOVI DIREKTORI

od nedelja
1,3K pregleda
Tihomir Petković

Tihomir Petković

SEDNICA GRADSKOG VEĆA

 Povećana cena usluga JKP Stana

 – Veće je za vd direktore Niskogradnje i Apoteke “Užice” predložilo Snežanu Milutinović i Radojicu Nišavić –

 U oblasti urbanizma, na današnjoj sednici Gradskog veća, utvrđeni su su predlozi odluka o donošenju planova generalne regulacije  “Aerodrom Ponikve” i “Užice – Centralni deo” I faza, i o pristupanju izmenama i dopunama plana “Krčagovo”. Gradski većnici usvojili su programe zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta i zaštite i unapređenja životne sredine za ovu godinu, dali saglasnost na izveštaj o realizaciji programa zaštite i unapređenja životne sredine za prošlu godinu i utvrdili predloge rešenja o razrešenjima i imenovanjima vd direktora Niskogradnje i Apoteke “Užice”, kao i u nekoliko nadzornih i upravnih odbora gradskih preduzeća i ustanova, odnosno školskih odbora. Veće je za vd direktore Niskogradnje i Apoteke “Užice” predložilo Snežanu Milutinović i Radojicu Nišavić.

Prihvaćeni su godišnji programi rada Narodnog muzeja, Gradskog kulturnog centra, Turističke organizacije, TO regije Zapadna Srbija za 2015. godinu i izveštaji o radu za prošlu godinu koje su podneli Narodna biblioteka, Narodno pozorište, Narodni muzej, Gradska galerija i Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Saglasnost su dobile i sve užičke mesne zajednice na svoje finansijske planove za ovu godinu.

Predlozi Saveta za saobraćaj o regulisanju i izmenama režima saobraćaja u pojedinima ulicama, kao i o uvođenju novih polazaka na liniji Senjak-Sarića Osoje-Senjak dobili su podršku članova Veća. Prihvaćen je i predlog ugovora između Velikog parka i užičkih srednjih i osnovnih škola po kome su određeni termini kada će Gradski bazen i Stadion biti besplatno ustupljeni učenicima za izvođenje nastave.

Stanu je dozvoljeno da cenu za održavanje stambenih stana uveća za 3,7%, dok je Vodovodu odobreno da pristupi reprogramu dugova svojih korisnika koji nisu u mogućnosti da plate dospeli dug. Tako će svi koji duguju za vodu moći da sklope ugovore sa Vodovodom i izmirenje svojih obaveza isplate u 24 mesečne rate.

 

 

Comments

comments

Povezani tekstovi

1 komentar

Sludjena Uzicanka 31. март 2015. - 12:28

У Кикинди гасе четири јавна предузећa –Локална власт у Кикинди одлучила је да од четири јавна предузећа и једне општинске агенције формира једно, мега предузеће, како би лоше финансијске резултате и дугогодишњу праксу функционисања по принципу страначког плена, сменило рационалније пословање, ефикасније обављање комуналних делатности и транспарентније располагање буџетом.
Нова фирма, која ће практично почети са радом у априлу, имаће широк спектар делатности – дистрибуцију воде, канализационе, пијачне и погребне услуге, пројектовање и инжењеринг, одржавање зеленила, зоохигијену, управљање стамбеним фондом, консултантске делатности у области ИТ. То ће имати за последицу гашење ЈКП „6. октобар”, Дирекције за изградњу града, Општинског стамбеног предузећа, Градског зеленила и пијаце, и Агенције за пољопривреду и малу привреду, што је отворило и тему вишка запослених у тим фирмама.
Dalje citajte u Politici od 31.03.2015, gospodo iz Uzicke vlasti,ali kao sto primecujete moze i drugacije nego sto vi “svaki drugi dan birate nove direktore”u javnim agencijama, preduzecima,itd.
Postavlja se pitanje:ko u Uzicu nije (nije bio)direktor,
v.d.,zamenik,rukovodilac,upravnik, zamenik itd. javnih preduzeca itd.a grad propada li propada!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.