početak AKTUELNO SPORTSKE IGRE

SPORTSKE IGRE

od nedelja
2,1K pregleda

IMG_7519

Олимпијске спортске игре града Ужица

Најбољe Гимназија и Прва основна школа

Под покровитељством града Ужица, а у организацији Спортског савеза, такмичење Олимпијских спортских игара за основне и средње школе града Ужица за школску 2014/2015 годину, које је зaпочело у октобру прошле године, окончано је, а у Медија центру Црвеног крста Ужице, данас су свечано уручене награде најбољим школама и професорима физичке културе.
Такмичење је спроведено у десет дисциплина у основним и девет спортских дисциплина у средњим школама. Ученици су се такмичили у атлетици, кошарци, пливању, малом фудбалу, одбојци, стрељаштву, стоном тенису, рукомету, спортској гимнастици и тенису.
На такмичењу је учествовало 766 ученика из осам, од укупно девет основних школа и 410 ученика шест, од седам средњих школа.
Три најуспешније, у конкуренцији основних, биле су Прва основна школа Краљ Петар Други са 139 бодова, друга је ОШ Алекса Дејовић са 123,5 бодова и трећа ОШ Нада Матић са 110,5 бодова.
Три најуспешније средње школе на ОСИУРС-у су биле Ужичка гимназија, са освојених 83 бода, Медицинска школа са 75 бодова и Економска школа са 64 бода.
Три најбоља наставника физичког васпитања у основним школама су Чедомир Чолић са 140,5 бодова – ОШ Алекса Дејовић, Марина Алексић 104 бода – ОШ Нада Матић и Кристина Ђорђевић Љубичић са освојених 86,5 бодова – Прва основна школа.
Најбољи професори физичке културе у средњим школама су Мирослав Познановић, 53 бода, Медицинска школа, Александар Вукајловић, 51 бод, Медицинска школа и Јована Јокић, 39 бодова, Ужичка гимназија.
Најуспешнији ученицу у основним школама су Тамара Мићевић ОШ Краљ Петар Други, за освојено друго место у атлетици на републичком такмичењу у атлетици – 600 метара појединачно, а ОШ Слободан Секулић освојила је треће место у екипној конкуренцији у спортској гимнастици на републичком такмичењу у саставу Ана Јевтић 14 место, Андријана Андрић 19 место, Сташа Обрадовић 22 место и Лена Бацетић 30 место.
Све учеснике манифестације и добитнике признања поздравили су Драгиша Кузмановић у име Спортског савеза Ужице и Милена Вићевић градска већница задужена за спорт.

Љ.К.

Comments

comments

Povezani tekstovi

2 više komentara

Живко 9. јун 2015. - 21:43

Честитке за Прву основну школу која је већ трећу годину заредом најуспешнија међу основним школама и наравно, Ужичкој гимназији, победници међу средњим школама. Пуно успеха и убудуће.

ponovi
Goran 14. јун 2015. - 01:32

Milena Vicevic nije clanica gradskog veca zaduzena za sport vec je to Jelena Vasovic.
Greska u tekstu, ispravite to!

ponovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.