početak GRADSKA Србија је у очајном стању

Србија је у очајном стању

od nedelja
690 pregleda

ШЕШЕЉ У УЖИЦУ
Око педесетак Ужичана у уторак, 14. марта, дочекало је председничког кандидата Српске радикалне странке Војислава Шешеља, који је у оквиру предизборне кампање посетио Пријепоље, Прибој, Нову Варош, Златибор, Ужице и Пожегу.
– Пошто је предизборна кампања веома кратка и немамо ресурса да држимо велике митинге по Србији, и довлачимо људе аутобусима, ми смо одлучили да обиђемо скоро све општине, ту држимо конференције за штампу, да разговарамо са члановима наших градских и општинских одбора и да разговарамо мало са грађанима, да осетимо пулс народа. Очекујем велики број гласова у целом Златиборском округу. Сматрам да је у народу сазрело уверење да се у држави мора хитно нешто мењати. Ако би Вучић победио на овим изборима, онда би сва власт била у његовим рукама, а мислим да то није добро ни за државу, ни за народ, а ни за њега – рекао је Шешељ.
Он је рекао да када би био изабран за председника, не би никада потписао закон о истополним браковима, као ни закон о приступању Европској унији и слично.
– У Србији хитно мора нешто да се мења, а не може се мењати док власт седи на две столице. Са једне стране хоће у Европску унију, а с друге стране пријатељство са Русијом. Ми се морамо дефинитивно определити – рекао је Шешељ и додао да је он опредељен за Русију.


У обиласку и разговору са грађанима Златиборског округа закључио је да се код њих, као и у осталим деловима Србије, истиче сиромаштво, незапосленост, они који су запослени имају сувише мале плате, мале пензије, једном речју, како каже, Србија је готово у очајном стању.
У случају да се у другом кругу нађе са Вучићем, лидер радикала каже да је његов најјачи адут директни телевизијски дуел.
– То је мој главни адут. А на који начин ћу га победити остаје да видите. За 27 година нисам изгубио ниједан телевизијски дуел, нећу изгубити ни овај. Ако то избегне, онда народ зна о чему се ради, као да је био и да сам га победио. Мислим да је народ свестан да Вучић мора имати неку контролу. Може ли Вук Јеремић или Саша Јанковић контролисати Вучића? Не могу. А ко може? Једино ја могу. Друго, Вучић упозорава народ ако не победи на изборима да диже руке и одлази. Не може, ја му то нећу дати. Он мора да остане председник владе до следећих избора или док се друга влада формира. На крају, знам да би Вучића било срамота да изгуби од Саше Јанковића или Вука Јеремића, али зашто би га било срамота да изгуби од мене. Нема никаквог разлога, није срамота изгубити од бољег. Да сам ја Вучићу био учитељ, не би он кренуо странпутицом. Остао би на истој линији и данас би се заједно борили – закључио је Шешељ.


Коментаришући популарност председничког кандидата Милана Стаматовића у ужичком крају, Војислав Шешељ каже да нема ништа лоше да каже о њему, али је свестан да он нема никакве шансе и поручио му да су после кампања за њега врата отворена у радикалној странци.
– Осетио сам у Чајетини да он има велику подршку, да је овде утицајан и немам ништа лоше да кажем о њему. Да имам одмах бих рекао, не бих га штедео, као што не штедим Вука Јеремића, Сашу Јанковића, Бошка Обрадовића и неке друге. Али, заиста против њега нема шта да кажем. Не верујем да су му неке велике шансе, ваљда је и он тога свестан. Пошто је напустио Српску народну партију Ненада Поповића, поручујем му да су му отворена врата Српске радикалне странке, па нека сам одлучи. Нисмо се никада срели, али сам чуо само позитивне ствари. У току изборне кампање не верујем да ћу доћи у ситуацију да кажем ниједну реч против њега. Нападам само оне који су компромитовани, али увек претходно прибавим доказе. Не измишљам када нападам, само са аргументима – казао је Шешељ.
За Белог Прелетачевића каже да га подсећа на Николу Шећеровског.
– Лепо је мало се нашалити. Ја сам за то да се изругујемо политичарима, али то не сме да се ради државним институцијама. Не сме на тај начин да наступа као кандидат за председника државе. И на крају, једино су наши чланови РИК-а гласали против, јер није имао валидну документацију. Да су код нас радикала у документима нашли и десети део његових грешака, све би нам одбацили – рекао је Шешељ.
Грађани су Шешеља питали ко би победио у шаху Вучић или он. Лидер радикала одговора да ће играти шах са Вучићем дан после избора.
– Ако победим на председничким изборима, пустићу му четири партије форе да га одобровољим, а да се игра до шест.

З. Г.

    

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.