početak GRADSKA Прорадио лифт на плажи

Прорадио лифт на плажи

od nedelja
800 pregleda

СПЕКТАКУЛАРНО
Министарка правде Нела Кубуровић и истакнути параолимпијац Милош Зарић из Ужица, као и руководства града, данас, у четвртак, 16. марта, на градској плажи, присуствовали су пуштању у рад лифта за инвалидна лица, мајке са дечијим колицима и рекреативце, чија је изградња финансирана новцем добијеним на конкурсу Министарства правде за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења. Лифт ће омогућити да сви они који нису могли степеницама, изађу на стари железнички мост, а потом наставe кроз кањон Ђетиње. За овај пројекат Министарство правде је издвојило 3,75 милиона динара, а град Ужице, за израду платоа и поплочавање старог железничког моста око 5,1 милион динара.
Министарство правде је у марту 2016. године расписало јавни конкрус за доделу средстава прикупљених по основу одлагања кривичног гоњења са циљем избора пројеката од јавног интереса (здравство, култура, просвета, хуманитарни рад и сл).
Износ средстава за који су заинтересовани конкурисали износио је 351.509.000 динара, или око 2,86 милиона евра, а на конкурс се пријавило око 1.200 апликаната. Конкурс је спровела комисија Министарства правде и донела одлуку о додели средстава за 67 пројеката.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.