početak GRADSKA Стаматовић предао листу у Севојну

Стаматовић предао листу у Севојну

od nedelja
767 pregleda

     

УДРУЖЕНА ОПОЗИЦИЈА ПРЕДАЛА ЛИСТУ

Послаћемо СНС у историју

Коалиција Милан Стаматовић-Јован Марковић – Уједињени за Севојно, чији је носилац листе Богосав Михајловић (ДС), у уторак, 7. фебруара, предала је своју листу одборника за предстојеће локалне изборе 4. марта. На листи се налазе чланови Здраве Србије, ДС и ДСС, а подржавају Покрет слободних грађана Саша Јанковић, Вук Јеремић, СДС – Бориса Тадића, а за Нову Србију нису сигурни, јер су се непосредно пре предаје листе многи прикључили СНС-у, иако су, како је речено на овом скупу, НС потписала коалициони споразум за подршку Уједињени за Севојно.
– Окупили смо грађане Севојна да покажу како могу удружени да победе недемократску власт Александра Вучића. Морамо да наставимо борбу за децентрализацију Србије и ово је најбољи пример како може да се организује једно мало место. Приходи који се овде остваре треба да се врате у значајном проценту, а не у промилима. Ми се за то боримо без неких процената удружене опозиције или удружених грађана, који су се окупили око ове листе. Нисмо поставили питање колико ће ко имати одборника, већ смо се руководили да листа буде попуњена часним и поштеним људима, без обзира на политичко опредељење или припадност. Мислим да овде треба да се бавимо локалном политком и да можемо да победимо Александра Вучића као у Чајетини. Ми верујемо да ћемо 4. марта забележити добар резултат и да ће Севојно славити и да ће у историју послати СНС и нашег највећег диктатора Александра Вучића. Народ се подигао у Западној Србији и све позитивне промене у Србији су долазиле из нашег краја, и надам се да ће ово бити почетак краја недеморкатског режима – рекао је Милан Стаматовић.
– Овде су удружени људи из ДС, ДСС и новим младимм странкама, који су били и када се рушио режим Слободан Милошевића. Овде се окупило све оно што је било добро, а оно све што је било лоше од СПС, ДС и ДСС-а је отишло и сада се налазе у СНС-у, тако да СНС сада ради за нас, јер њима не требају часни и поштени људи. Окружили су се непоштеним људима. Ми смо овде постигли договор да радимо у општем интресу. СНС нека размисли са ким су се окружили – закључио је Стаматовић.
Богосав Михајловић, носилац листе, рекао је да сада у Севојну власт врше странке и људи са недовољно знања, без концепције, без идеја, не разумевајући ни потребе и не препознавајући разлоге због које је основана општина и подсетио да је општина конституисана пре четири године, али и додао изреку: „Када се криво роди, остане грбаво до века“.
– Удружена опозиција са слоганом „За боље Севојно“, на челу са Миланом Стаматовићем и Јованом Марковићем, окупила је људе који ће својим знањем, хтењем и умећем умети да артикулише захтеве, да разумеју потребе и раде у интересу грађана Севојна – рекао је Михаиловић и навео циљеве, међу којима је истакао да севојничке улице не буду речни токови, који се сливају на магистрални пут Ужице-Чачак и у насеље Сава Шумановић; да Севојно буде препознатљиво по културним, образовним, саветодавним и спортским активностима; да млади људи, најобразованији и најшколованији вежу своју будућност за Севојно, а не да остају у Београду радећи у кинеским продавницима, београдским кафићима и коцкарницима или да возе тешке камионе.
Одборник Аврам Илић рекао је да се листа састоји од младих људи, који имају пуно енергије и воље за радом и искуснијим грађанима, али да није одређена страначким кључем.
З. Г.
 

 

   

    

  

  

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.