početak GRADSKA Стипендије за олимпијце 500 евра месечно

Стипендије за олимпијце 500 евра месечно

od nedelja
506 pregleda

kuzmanovići i tihi

УЖИЧКА ВЛАСТ МЕЂУ ПРВИМА У СРБИЈИ
У кабинету градоначелника у петак, 25. фебруара, потписан је споразум о стипендијама, којим ће се из буџета града Ужица стипендирати спортисти, који ће наступити на предстојећим Олимпијским играма, Оливеру Јевтић и параолимпијца Милоша Зарића. Градоначелник Ужица Тихомир Петковић рекао је да ће у наредних осам месеци Оливера и Милош примати по 500 евра у динарској противвредности, како би што успешније обавили припреме за предстојећа такмичења.
– Са задовољством смо прихватили препоруке Олимпијског и Параолимпијског комитета и Атлетског савеза да локалне самоуправе обезбеде стипендије за учеснике олимпијских играра са своје територије. Ужице је међу првим градовима у Србији то прихватило и поносан сам што ће на играма у Рио де Жанеиру, Ужице имати два своја представника.
У име Оливере Јевтић, споразум је потписао њен тренер Славко Кузмановић.
– Оливера је на висинским припремама у Кенији, на надморској висини од 2.400 метара, где је температура око 25 степени. Ја ћу јој се придружити наредних дана. Оливера је добро и надам се да ће на Олимпијади бити једноцифрено пласирана у маратонској трци – рекао је Славко Кузмановић.

kuzmanovići i tihi 2

Милош Зарић, освајач две сребрне медаље на Евроспком првенству у бацању кладива и кугле, са којима је испунио норму за параолимпијске игре, најавио је да ће пре олимпијаде наступати на Европском првенству у Италији од 10. до 16. јуна ове године.
– Иста је конкуренција и на Европском и на Светском првенству и на Параолимпијским играма, јер су европски такмичари међу пет најбољих у свету. На Европском очекујем две медаље, а за Рио де Жанеиро, видећемо – рекао је Милош Зарић.
Уколико олимпијску норму ових дана испуни наш успешни стрелац Душан Петров, градоначелник Петковић је рекао да ће и он добити право на стипендију.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.