početak EKONOMIJA Стиже 1.000 моториста

Стиже 1.000 моториста

od nedelja
748 pregleda

Седми по реду Мото скуп, који организује мото клуб „Ужице“ одржаће се од 1. до 3. септембра у Великом парку. Председник овог клуба Драгослав Симић Кишко и члан клуба Милорад Јовановић Јована најавили су скуп од око хиљаду моториста из земље и широм Европе.
– Доћи ће нам око 50 бајкера из Словеније, шест из Турске, пет из Италије, свој долазак су потврдили из Немачке, Аустрије, из свих република бивше Југославије, а доћи ће и бајкери „Ноћни вукови“ из Русије, огранака из Србије, Босне и Херцеговине и Црне Горе. Овога пута смо припремили богат програм за све учеснике и грађане Ужице и околине. Програм почиње 1. септембра у 10 сати отварањем мото кампа. У 21 сат ће наступити предгрупа из Панчева „Фрижидерс“, а у 22 часа рок бенд и Милош Радовановић, који први пут држи концерт у Ужицу. Другог дана у 9.30 часова формираћемо колону из Великог парка до музеја и хидроелектране, а затим организовати ревијалне скокове са старог железничког моста. У 18 часове планиран је градски дефиле и обилазак града, и тако грађанима приказати наше љубимце. У 18.30 бићемо на градском тргу уз културно-уметнички програма КУД-а „Ера“ и плесне групе из Београда. По повратку у Велики парк доделићемо захвалнице. У 20 часова наступиће предгрупа „Шок банана“ из Ужица, у 21 сат трубачки оркестар Мира Кремића, а у 22 сата Горан и „ОК бенд“ ће направити незаборавно вече, где су обећали добру журку и провод – најавио је Кишко и позвао све грађане Ужице на дружење.

Једини проблем може да направе радови на трим стази у Великом парку, али, како је обећао Петар Благојевић, члан Градског већа, још на почетку радова, радови би требало да се заврше до 1. септембра.

– Кампери ће поставити своје шаторе код хале и поред реке, па зато морамо да ангажујемо и додатно обезбеђење, а поставићемо и траку – рекао је Кишко.
Цена улазнице у Велики парк прво вече је 200 динара, а друго вече 250 динара.

Бобан Перишић, директор ТО „Ужице“, рекао је да поред Лицидерског срца Мото скуп представља другу најзначајнију манифестацију у Ужицу. Поред тога, што ће економски утицати на град, такође ће грађани уживати у нашем програму. Перишић је рекао да су сви капацитети хотела „Златиборска ноћ“ пуни, као и хостела „Ужичка република“ и „Коначиште“, и сви приватни станови и апартмани, док ће део гостију морати да тражи смештај на Златибору.
Директор ТО „Ужице“ је још рекао да је 400.000 динара, са колико су помогли овај скуп, мало у односу коликог је значаја ова манифестација за град, јер је повраћај новца знатно већи.
– Бајкери у Европи се сматрају за једну од најпожељнијих циљних група због велике потрошње које остварују. Поред пансионске, они доста троше и на ванпансионске услуге. Код нас, у земљи, један бајкер на оваквим скуповима у просеку потроши око 100 евра, а у западним земљама преко 200 евра. Бајкери представљају једну од најбољих платежних група у смислу туриста, који могу да приуште себи доста тога. Поред тога, на овај начин се промовише и Ужице – рекао је Перишић.

З. Г.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.