Sto evra

od Slobodan Simić
1,K pregleda

Voljeni moj Predsedniče,

Ja tebe volim više nego rodjenog brata, mada realno sa njim nisam u nekim odnosima zbog dugova.. Ali nebitno.
Otkad si se pojavio u politici ja te pratim sa ljubavlju i jednostavno te obožavam. Sve ove godine svašta sam radio za tebe: agitovao, glasao, čuvao kutije, delio propagandni materijal, prijavljivao opoziciju… Ništa mi nije bilo teško za tebe!

Zato bih te, voljeni moj predsedniče, zamolio samo za jednu malu sitnu kontra uslugu. Ako možeš da prvom prilikom izjaviš kako Panta Petrović zvani Vrdalama, to sam ja, nije dobio obećanih 100 evra. Možeš da kažeš da nisam zaslužio, da nisam produžio ličnu kartu, da nemam državljanstvo… Ne moraš ni da daješ neko objašnjenje, šta ti kažeš to je ovde zakon i niko nikad ni ne proverava.

Problem je u tome, dobrotvore moj, što ovih tvojih 100 evra što si nam poklonio kao pomoć zbog ove velike epidemije i vanrednog stanja, meni dolazi u nezgodnom trenutku. Veruj mi da odkad si ti, zaštitniče naš, samo najavio dobijanje 100 evra, meni je već počeo da zvoni telefon. Bilo su to uglavnom neki stari zajmodavci na koje sam već bio i zaboravio, i to još iz vremena kad si ti tek došao na vlast, a ja smatrao da će napredak, moja plata i bočni poslovi biti dovoljni da vraćam pozajmljeno. Naravno, unutrašnji neprijatelji i opozicija su prilično upropastili stvar, tako da ja kasnije nisam imao odakle da vratim te dugove.

Prvo su se javljali ti stari, a kasnije su počeli da se javljaju i oni noviji zajmodavci. Ali sad kad su počele isplate tih 100 evra, nastala je prava invazija na mene! Nema dana da neko ne kuca na vrata, dovratak, prozor, čekaju me ispred kuće, prave zasede, a telefon bukvalno ne prestaje da zvoni noć i dan. Ja se jesam sakrio, ni tebi ne smem reći gde, i nikom se ne javljam, ali bojim se da to neće moći večno da traje.

Zato te kao boga molim, dragi moj voljeni predsedniče, samo pomeni nekom prilikom da građanin Panta Vrdalama nije dobio sto evra, i da ih nikad neće ni dobiti.

Spasavaj me ako boga znaš!

Unapred do groba zahvalni

Panta Petrović Vrdalama

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.