početak GRADSKA Студентска организација Учитељског факултета организовала излет

Студентска организација Учитељског факултета организовала излет

od nedelja
583 pregleda

ostrog učiteljski fakultet užice

Манастир Острог 25.02. – 26.02.
Студентска организација Учитељског факултета у Ужицу је организовала дводневни излет чија је тема била обилазак многобројних православних светиња, али и градова у којима се они налазе. Интересовање студената је било велико, тако да је на пут кренуло 120 студената, како са Учитељског, тако и са других факултета.
У петак, 25.02. у 06:15 h упутили смо се ка Вишеграду у окиру кога смо обишли Андрићград и мост на Дрини који нам је свима познат из Андрићевог романа „На Дрини ћуприја“ за који је добио Нобелову награду. Након обиласка пут смо наставили ка Требињу, граду Јована Дучића. Обишли смо манастир и винарију Тврдош и манастир Херцеговачка Грачаница у коме је сахрањен већ поменути песник. Пут смо наставли даље ка манастиру Острог, у који смо стигли у вечерњим сатима. Ноћ смо провели у конаку под манастиром да бисмо присуствовали јутарњој литургији и целивању моштију Светог Василија Острошког.
У суботу, 26.02. у 10 h кренули смо ка Подгорици, главном граду Црне Горе, у ком смо обишли Саборни храм Христовог Вазнесења, а слободно време које смо имали искористили смо за обилазак града и шопинг центра. Након тога, пут смо наставили ка манастиру Морача и манастиру Куманица. У Ужице смо стигли око 22 h.
Позитивни утисци студената и задовољство које су изразили због обиласка вредних споменика вере и културе, Студентској организацији Учитељског факултета предстваљају додатни подстицај да и убудуће организује излете овог типа.

Nataša Filipović – sekretar za obrazovanje u Studentskoj organizaciji Učiteljskog fakulteta u Užicu

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.