početak DRUŠTVO Фабрика за производњу креча из Јелен дола уручила донацију општини Пожега

Фабрика за производњу креча из Јелен дола уручила донацију општини Пожега

od nedelja
2,K pregleda

carmeuse jelen do 2

Предузеће за производњу креча и производа од кречњака „Carmeuse“ из Јелен дола уручило је донацију општини Пожега од 2.000 тона каменог агрегата тампона, којим ће бити извршена санација око седам километара сеоских путева на подручју општине Пожега и околине. Донацију је уручио директор компаније за Европу Андре Жакмар, који је први пут у званичној посети Србији, новом председнику општине Милана Божићу. Поред ове донације најављено је даље улагање у локалну заједницу, као и инвестиције у „Јелен до“ постројењу у погон алтернативних горива у вредности од 2, 5 милиона евра, у које је већ, за само три године, од када су купили „Јелен до“, уложено преко 11 милиона евра.

carmeuse jelen do andre žmaher

– За компанију „Carmeuse“ један од приоритета друштвене одговорности је однос према локалној заједници, што је низом акција и донација и потврђено и у Србији, у постројењу „Јелен до“, од оснивања ове компаније до данас. Решени смо да заједно са нашим партнерима наставимо да радимо на унапређењу пословања и економског окружења у Србији и региону и на то гледамо као на стратешко ширење – рекао је Андре Жакмар.

carmeuse jelen do 3

Директор „Јелен дола“, Срђан Марковић, рекао је да је част и задовољство да пруже помоћ локалној заједници у којој послују.
– То сматрамо нашом обавезом. Наставићемо са акцијама, не само пружања донација у области грађевине, већ и у различитим хуманитарним активностима. Желимо да нас локална заједница препозна као партнере за напредак, и као у свуда у свету где наша компанија послује – рекао је Марковић.

carmeuse jelen do milan božić

Председник општине Пожега Милан Божић захвалио се на донацији.
– Пожега ће са задовољством наставити добру сарадњу са компанијом, која нам је пружала помоћ и раније у више наврата – рекао је Божић.
Само у 2015. години „Carmeuse Serbia“ донирала је 36.000 тона камена општинама Пожега, Лучани и Чачак, преко 150 тона грађевинског материјала за санацију путева и речних обала Дирекцији за изградњу путева у Пожеги и две тоне хидрантног креча Пожеги. Поред тога, дониран је новац за националне стручне, научне и културне манифестације, а за санацију последице поплава донирано је 40 тона негашеног креча Министарству здравља Републике Србије крајем маја прошле године.

carmeuse jelen do 8

Иначе, ова компанија је у Србији присутна од 2013. године, када је преузела фабрику за производњу креча „Јелен до“. Осим почетне инвестиције од 9,6 милиона евра, приликом доласком у Србију, компанија је инвестирала 1,5 милиона евра у нову „мерц“ кречну пећ, која је пуштена у погон почетком ове године.

carmeuse jelen do 9

– На овај начин замењена је застарела, а у Србији је доведена најбоља расположива технологија за производњу креча. Остварили смо веома успешну сарадњу са око 300 компанија из Србије. Компанија наставља развој пословања у Србији, а започета је и нова инвестиција у погон алтернативних горива у вредности од 2,5 милиона евра. Снабдевамо кључне индустрије у Србији, као што су електроиндустрија, индустрија за прераду челика и метала, саобраћајна и грађевинска индустрија, за које редовно обезбеђујемо сировине од суштинског значаја за стабилност индустријског система Србије и региона – рекао је директор Срђан Марковић и додао да фирма у Јелен долу запошљава око 80 радника.

З. Г.

carmeuse jelen do 10

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.