početak AKTUELNO SVEČANO OTVORENI RADOVI

SVEČANO OTVORENI RADOVI

od nedelja
565 pregleda

Rajski

Пешачка, бициклистичка стаза, излетиште

Плажа – Рајски отоци – Стапари

– Град уложио шест милиона динара-

– Свесни недостатка бициклистичких и пешачких стаза и да су времена стресна, те да нам је потребно да пронађемо начин да превазиђемо стрес, Градска управа је ушла у велике радове на путу кроз кањон Ђетиње, најлепши део града- рекао је градоначелник Ужица Тихомир Петковић, обилазећи радове на изградњи пешачке стазе кроз кањон Ђетиње.
– До сада је на мосту испод велике бране реконструисана ограда, а у тунелу иза моста уведено осветљење.Асфалтирано је 520 метара пута, а ових дана продужавамо равњање пута у продужетку до Стапара. Такође је урађена потпуно нова ограда на два моста око Рајских отока, постављене канте за отпатке од првог тунела од Плаже до краја асфалта, а ради се и чесма са водом за пиће крај моста. Посечено је растиње на две стазе. Једна је планинарска стаза према малој брани, а друга, стаза од старог железничког моста до Градске улице. Све укупно до сада је уложено шест милиона динара. Радови су урађени пре рока и све радове изводе наша јавна предузећа, Нискоградња, Стан, Дирекција за изградњу и Водовод- додао је градоначелник.

RADOVI NASTAVLJENI, DOBRIH 3-4 KILOMETRA NASUTA JE SITNA RIZLA, DA IZRAVNJA PUT, SVE DO TUNELA POSLE KOG SE ŠIRI KANJON ĐETINJE

RADOVI NASTAVLJENI, DOBRIH 3-4 KILOMETRA NASUTA JE SITNA RIZLA, DA IZRAVNJA PUT, SVE DO TUNELA POSLE KOG SE ŠIRI KANJON ĐETINJE

За годину или две, Петковић каже да ћемо имати једну од најлепших бициклистичких и пешачких стаза у Србији.
– До сада има преко два километра асфалтиране стазе, а до Рајских отока остаје још километар и то ће се највероватније ове године урадити, а за наредну годину остаје око осам километара до Стапара.
Став Градске управе је да се на овој траси не дозволи саобраћај, осим када је то неопходно, за институције и мештане Стапара- истакао је градоначелник.
Драгољуб Костић, члан Градског већа задужен за јавна предузећа каже да су сви радови подељени у три етапе, Плажа и љубитељи купања, који још увек не одустају, иако је температуре Ђетиње 16 до 18 степени. Друга етапа је везана за шеталиште, а трећа за кањон реке Ђетиње који обухвата и планинарење.
– Шеталиште је сада стециште хиљада љубитеља Плаже и време ће показати да су ови радови пун погодак. Услов свих услова је да се затвори саобраћај. Две стазе су већ урађене, а трећа коју планирамо је обилазна стаза око тунела. Што се тиче безбеднсти овог простора и садржаја у њему, овде мора да победи љубав према природи, у односу на деструкцију, али у неком степену ће вероватнопостојати нека врста чуварске службе- рекао је Костић.

Љ.К.

Rajski1

Rajski3

Rajski5

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.