početak GRADSKAINFO DVE IZLOŽBE

DVE IZLOŽBE

od nedelja
835 pregleda

izložba dusan jerkovic

ДВЕ ИЗЛОЖБЕ ЂАЧКИХ ЛИКОВНИХ РАДОВА У БИБЛИОТЕЦИ

Лепота и моћ стварања

Поводом Међународног дана дечије књиге, 2. априла и Светског дана књиге и ауторских права, 23. априла библиотекари Основне школе ,,Душан Јерковић“ у Ужицу свакога пролећа већ неколико година организују две интересантне изложбе.
Ученици I разреда цртају и сликају школску библиотеку, своје библиотекарке, како задужују књиге и сликовнице, па и како замишљају модернију и опремљенију библиотеку. Ученици IV разреда илуструју књиге, представљају своје омиљене књижевне ликове и препоручују их за читање млађим другарима. Сви ученици стварају чистим срцем, а најбољи радови су изложени.
Са члановима библиотечке секције школски библиотекари, Мирјана Радовановић Пејовић и Мирјана Максимовић, врше избор најуспелијих ђачких радова и постављају изложбе ,,Школска библиотека очима првака“ и ,,Омиљени књижевни ликови – четвртаци препоручују“, које красе зидове библиотеке и ходнике школе.
Са пуно радости и ентузијазма школски библиотекари свестрано раде са ученицима на развијању љубави према књизи и читању, али увек подржавају и промовишу различите таленте ученика. Током целе школске године кроз разноврсне активности, теже да мотивишу ученике да се труде да креативност изразе и покажу, као и да увек негују лепоту и моћ стварања.
Ово је била прилика да интересантни и оригинални дечији радови привуку још једном пажњу свих у школи, а најмлађе читаоце позову да прочитају нешто ново.

М. Р. Пејовић

IMG_1560

IMG_1569

IMG_1575

IMG_1578

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.