početak GRADSKAINFO Своју каријеру сам сама градила

Своју каријеру сам сама градила

od nedelja
838 pregleda

aleksandra blagojević 13

АЛЕКСАНДРА БЛАГОЈЕВИЋ, ПЕВАЧИЦА
Ужичка певачица Александра Благојевић, коју су многи виђали у Пинковим звездама, Фарми и на телевизији, за овај број Ужичке недеље говори о свом животу у Ужицу, Русији, о лажима у вези Милана Поповића, као и својој породици и каријери.

УН: Реците нам нешто о Вашој младости у Ужицу?
– Захваљујући својим родитељима и пријатељима имала сам предивно детињство. Из града у ком сам се родила носим најлепше успомене. Никада се нисам питала шта је домовина дала мени, већ шта сам ја дала њој. А имам још пуно тога да дам.

aleksandra blagojević 7

УН: Како сте почели са певањем, да ли је то нешто што сте одавно носили у себи?
– Када вам Бог подари таленат и када ви постанете свесни тога, потребна је велика дисциплина и потребно је дати целу себе да реализујете свој таленат. Ја сам одувек била заљубљена у музику, а када сам схватила да у томе могу бити добра, управо сам тако и поступила. Моји родитељи су мој таленат приметили још када сам била дете. Мама каже да сам прво запевала, па проговорила. Имала сам пет година када су моји родитељи имали прилике да виде моје перформансе по кући, а већ са шест година сам први пут ушла у студио. Професионално сам почела да се бавим музиком 2012-2013. године. То је дуга прича, али укратко: тада сам живела у Москви и спремала сам се за посао (по образовању сам магистар економских наука и тада сам радила у једној руско-српској компанији, као заменик директора). И уместо да одем у канцеларију, ја сам се спаковала и отишла на аеродром, ухватила први лет за Србију у намери да почнем да се бавим музиком. Сулудо, али истинито. Као на филму, одлуку сам донела у секунди и сада знам да нисам погрешила.

УН: Ваши први наступи, да ли је то било у Ужицу, где и са ким?
– Да, први наступ био је у Ужицу. У клубу “Фејс” са „Амикус бендом“ и Млађеном Тосовићем.

aleksandra blagojević 8

УН: Једно време сте провели у Русији. Реците нам нешто о том периоду.
– Русија је моја друга домовина. Тамо сам живела 16 година. Више од пола живота. О томе бих могла да вам причам читаву вечност и то би било мало.

УН: Штампа је писала о Вашој вези са Миланом Поповићем, да ли сте и данас пријатељи?
– Да, штампа је и превише писала о вези која нема везе са везом. Све што сте имали прилике да прочитате је лаж. Ја сам неко ко стоји иза својих речи и дела, и да сам имала нешто да потврдим, ја бих потврдила. Људи који ме приватно веома добро познају, знају све што треба да знају о тим пласираним лажима. А било их је много. Милана сам искључиво гледала као пријатеља и са поштовањем. Никада нисмо били у емотивној вези, није оставио Северину због мене, није слао приватне авионе по мене, није ми помогао око музичке академије, око каријере… Своју каријеру сам сама градила. Као што сам и рекла, много тога се писало и све што се писало није истина.

aleksandra blagojević 11

УН: Учествовали сте на „Првом гласу Србије“. Каква су Ваша искуства из тог ријалитија?
– Први глас Србије ми је донео дивно искуство, пуно талентованих људи и неколико добрих пријатеља.

УН: Како сте дошли до Пинкових звезда и како сте се осећали док сте проводили време тамо?
– До Пинкових зведа сам дошла на наговор сестре и хвала јој на томе. Осећала сам се одлично захваљујући продукцији, такмичарима, пријатељима, породици, жирију, водитељу… свим људима који су ми пружили подршку. Осећала сам се толико добро, да бих могла сваке сезоне да се такмичим.

aleksandra blagojević 14

УН: Ко Вам је остао у лепом сећању са Пинка, неко из жирија, водитељ или неко трећи?
– Сви су ми остали у лепом сећању. Заиста сви.

УН: Како бисте прокоментарисали Ваше учешће у Фарми?
– Учешће на Фарми донело ми је једно искуство више. Дошла сам, видела и победила. Врло сам задовољна својим учешћем. Ја сам веома васпитана, образована и културна особа, што је већина гледалаца и успела да примети, гледаоце не можеш да слажеш. Мени је најмањи проблем био да се понашам супротно томе и обезбедим себи останак на имању, али нисам желела. Нисам желела да људи имају лану слику о мени, јер имам живот и после ријалитија. Требало ми је три-четири дана на фарми да одлучим да ли ћу играти игру или ћу бити оно што заиста јесам. Ја сам одлучила да и овога пута испоштујем људе који прате мој лик и дело, који ме воле и подржавају и покажем ко сам ја у ствари.

aleksandra blagojević 17

УН: После свих тих ријалитија, да ли бисте поново учествовали у неком новом?
– Ја волим авантуре, волим изазове, тако да бих свакако поново учествовала у неком такмичењу.

УН: Колико до сада имате снимљених песама (знам да их има више) и која Вам је најдража?
– Не могу да вам кажем тачан број песама, јер ни сама не знам колико сам их снимила. Већина тих пројеката је и даље у студију и чека свој ред. Када год имам неку идеју, ја снимим пилот верзију, демо верзију и касније то усавршавам. Све у своје време, тако ће и свака песма у своје време бити завршена. Свака ми је драга на свој начин. Последње две које сам снимила и које су екранизоване су „Твоја ствар“ коју је писао Урош Павловић и „Заборави“, коју сам писала ја.

aleksandra blagojević 15

УН: Кога највише цените и са ким највише волите да сарађујете из света естраде?
– Волим све колеге са којима сарађујем. У супротном не бисмо сарађивали.

УН: Где сте сада и шта радите? Да ли је неки нови албум на помолу?
– Сада сам у Београду са својим дечком, одмарам, уживам. Пуним батерије за нове победе. Албум још увек није у припреми, али сингл свакако јесте. Тачније два. Једна балада и једна брза клупска песма.

aleksandra blagojević 9

УН: Како Ваша породица реагује на Ваш успех?
– Моја породица је најсрећнија када сам срећна ја, и обрнуто.

УН: Колико често долазите у Ужице и која су Вам омиљена места у граду?
– У Ужице често долазим. Волим нашу плажу, волим трг, волим Стари град…..волим цео наш град.

aleksandra blagojević 12

УН: Да ли Вас ускоро можемо очекивати у Ужицу и на неком јавном наступу?
– Што се наступа тиче, бићете благовремено обавештени.

УН: Шта бисте поручили нашим читаоцима, Вашим Ужичанима?
– Мојим Ужичанима бих поручила да буду и даље такви какви јесу – најбољи. Да верују у себе и да никада не одустају од својих снова. И овим путем бих се јавно захвалила мом граду и суграђанима на огромној подршци коју ми пружају.

pogledajte pesmu “Tvoja stvar” na Youtube

Звездана Глигоријевић, фото Игор Ђорђевић

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.