početak GRADSKA Тамара Мићевић првак Балкана

Тамара Мићевић првак Балкана

od nedelja
672 pregleda

ОГРОМАН УСПЕХ УЖИЧКЕ АТЛЕТИЧАРКЕ
У суботу 03.06.2017. године репрезентација Србије узела je учешће на Првенству Балкана за млађе јуниоре, које се одржало у Истанбулу (Турска) и вратила се са 9 медаља, од чега 2 златне, 4 сребрне и 3 бронзане.
Једино злато за нашу земљу у појединачној конкуренцији освојила је такмичарка Атлетског клуба “Ужице“ Тамара Мићевић, која је победила у трци на 3000м резултатом 9.58,18 и тако иза себе оставила другопласирану такмичарку за читавих 11 секунди. Поред Тамаре, злато за нашу државу донела је женска штафета 4×100м .
Тамара Мићевић: Трка је била изузетно тешка, јер је током целе трке дувао јак ветар. Нико од такмичарки није желео да се усуди да изађе на чело групе, па сам се након 1000м одвојила и трчала своју трку. Драго ми је што сам донела злато за нашу земљу на овом такмичењу. Иако је резултат требао бити бољи, просто временски услови то нису дозволили, али ми је ово дало велики ветар у леђа да своју форму дигнем на један врло висок ниво. То ће ми помоћи мој тренер Жељко Челиковић, који проводи по најмање 6 сати дневно са мном, да би направили добар резултат.


Жељко Челиковић: Наша репрезентација је учествовала на Балканском првенству и остварила одличан успех, ја, ето, овај пут имам срећу да се похвалим да је Тамара једина од наших такмичара донела злато за Србију у појединачној конкуренцији.Током целог априла били смо на припремама на Златибору, где је Тамара константно давала до знања да се налази у одличној форми, временски услови нису дозволили да се у Истанбулу истрчи бољи резултат, али, након овакве победе Тамаре, не треба да се бојим за даљи ток сезоне, јер је показала колико зрело и борбено трчи. Сада нам остаје да се што боље припремимо за Првенство Европе и Првенство света, које нас очекује у наредном периоду.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.