početak EKONOMIJA „То је живот“

„То је живот“

od nedelja
2,1K pregleda

ГОРАН БУРЛИЋ – ПИЦЕРИЈА „C’est La Vie”
Један од настаријих локала у граду, кафана Ракијски пијац, кроз своје време постојања, дуже од пола века, мењала је имена, али је стално окупљала многе Ужичане. Мењали су се власници, ентеријер, али још увек у себи носи ону пријатну удобност и дивну атмосферу. Од јуна ове године кафана носи име „C’est La Vie”. „C’est La Vie” је позната пицерија у граду, а власник Горан Бурлић каже да кафана на Ракијској пијаци није само пицерија, већ и ресторан са богатом кухињом.


– После двадесет година Ракијској пијаци смо вратили ресторан. Било је можда у међувремену неког покушаја, али то није успело. И ево, сада поново ресторана, у коме наши гости поред више од 15 врста пица, могу уживати у разним домаћим и страним јелима – рекао је Горан.
Нови-стари ресторан на Ракијској пијаци сада има модерну кухињу, мало је измењен ентеријер, украшен са великим старим сликама овог дела града и кафане у првобитном изгледу, а све уклопљено у дрвени ентеријер. Гости у миру могу да поједу своје укусно јело. Други део „C’est La Vie” са лепом галеријом, заиста пружа осећај модерног локала. И тераса је уређене, али због кишних дана и зиме, тренутно није у функцији.


– Укупно имамо око 120 места, 60 ресторанског дела и око 60 места у овом другом делу локала. У том ресторанском делу можемо да организујемо банкете, пословне ручкове и мања породична славља. Задовољан сам како све изгледа,мада сам мишљења да ресторан у Ужицу не може дуго да опстане. Кафане и биртије да, али сређени ресторани са богатом кухињом, тешко. У граду имамо неколико лепих ресторана и сада када бисмо све обишле, не верујем да бисмо укупно затекли сто људи да ручају. Они који имају пара углавном иду даље, на Златибор и слично, а у граду остаје народ. Нема Ужице неких туриста да би свакодневно посећивало толике ресторане. Ипак, отворио сам ресторан, некако ми прија, амбијент је прелеп. Штета за овакав ресторан што није у неком већем граду – рекао је Горан.


Домаћа и интернационална кухиња ипак привлачи госте. Поред пица, на чији су укус многи Ужичани навикли, у ресторану „C’est La Vie” на Ракијској пијаци на менију су разна предјела – супе, чорбе, прилози и варива, сендвичи, тортиље, јела са роштиља, разни сиреви, салате, пасте, вафле, рижото, јела специјалитети шефа кухиње, рибљи специјалитети, палачинке … А међу специјалитетима шефа кухиње су пилећа крилца у слатком и љутом сосу, маринирани пилећи батак, пикантни ћевап, пикантна ћуретина, роловани поховани пилећи филе, роловани пилећи каре, таљата на руколи – бифтек… У овом ресторану гости могу да једу и јела по поруџби, бифтеке, телеће медаљоне, ћуретину и много тога још.
Затупљена су и све врсте пића, као и неколико врста коктела.


И наравно, ресторан, не би био прави без добре музике. Сваког петка и суботе, од када је отворен, госте забављају тамбураши. Пријатни звуци тамбурице у оваквом простору, уз добру храну, свакако нуде добар провод, као што само име ресторана каже, преведено на наш језик „То је живот“


Наш саговорник је најавио још једну новину, а то је да ће популарна пицерија у Великом парку, која се тренутно реновира, такође постати ресторан.
– Са нама ствари постају једноставније – поновио је Горан мото „C’est La Vie“-а.

З. Г.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.