početak EKONOMIJA „To je život“

„To je život“

od nedelja
2,2K pregleda

GORAN BURLIĆ – PICERIJA „C’est La Vie“
Jedan od nastarijih lokala u gradu, kafana Rakijski pijac, kroz svoje vreme postojanja, duže od pola veka, menjala je imena, ali je stalno okupljala mnoge Užičane. Menjali su se vlasnici, enterijer, ali još uvek u sebi nosi onu prijatnu udobnost i divnu atmosferu. Od juna ove godine kafana nosi ime „C’est La Vie“. „C’est La Vie“ je poznata picerija u gradu, a vlasnik Goran Burlić kaže da kafana na Rakijskoj pijaci nije samo picerija, već i restoran sa bogatom kuhinjom.


– Posle dvadeset godina Rakijskoj pijaci smo vratili restoran. Bilo je možda u međuvremenu nekog pokušaja, ali to nije uspelo. I evo, sada ponovo restorana, u kome naši gosti pored više od 15 vrsta pica, mogu uživati u raznim domaćim i stranim jelima – rekao je Goran.
Novi-stari restoran na Rakijskoj pijaci sada ima modernu kuhinju, malo je izmenjen enterijer, ukrašen sa velikim starim slikama ovog dela grada i kafane u prvobitnom izgledu, a sve uklopljeno u drveni enterijer. Gosti u miru mogu da pojedu svoje ukusno jelo. Drugi deo „C’est La Vie“ sa lepom galerijom, zaista pruža osećaj modernog lokala. I terasa je uređene, ali zbog kišnih dana i zime, trenutno nije u funkciji.


– Ukupno imamo oko 120 mesta, 60 restoranskog dela i oko 60 mesta u ovom drugom delu lokala. U tom restoranskom delu možemo da organizujemo bankete, poslovne ručkove i manja porodična slavlja. Zadovoljan sam kako sve izgleda,mada sam mišljenja da restoran u Užicu ne može dugo da opstane. Kafane i birtije da, ali sređeni restorani sa bogatom kuhinjom, teško. U gradu imamo nekoliko lepih restorana i sada kada bismo sve obišle, ne verujem da bismo ukupno zatekli sto ljudi da ručaju. Oni koji imaju para uglavnom idu dalje, na Zlatibor i slično, a u gradu ostaje narod. Nema Užice nekih turista da bi svakodnevno posećivalo tolike restorane. Ipak, otvorio sam restoran, nekako mi prija, ambijent je prelep. Šteta za ovakav restoran što nije u nekom većem gradu – rekao je Goran.


Domaća i internacionalna kuhinja ipak privlači goste. Pored pica, na čiji su ukus mnogi Užičani navikli, u restoranu „C’est La Vie“ na Rakijskoj pijaci na meniju su razna predjela – supe, čorbe, prilozi i variva, sendviči, tortilje, jela sa roštilja, razni sirevi, salate, paste, vafle, rižoto, jela specijaliteti šefa kuhinje, riblji specijaliteti, palačinke … A među specijalitetima šefa kuhinje su pileća krilca u slatkom i ljutom sosu, marinirani pileći batak, pikantni ćevap, pikantna ćuretina, rolovani pohovani pileći file, rolovani pileći kare, taljata na rukoli – biftek… U ovom restoranu gosti mogu da jedu i jela po porudžbi, bifteke, teleće medaljone, ćuretinu i mnogo toga još.
Zatupljena su i sve vrste pića, kao i nekoliko vrsta koktela.


I naravno, restoran, ne bi bio pravi bez dobre muzike. Svakog petka i subote, od kada je otvoren, goste zabavljaju tamburaši. Prijatni zvuci tamburice u ovakvom prostoru, uz dobru hranu, svakako nude dobar provod, kao što samo ime restorana kaže, prevedeno na naš jezik „To je život“


Naš sagovornik je najavio još jednu novinu, a to je da će popularna picerija u Velikom parku, koja se trenutno renovira, takođe postati restoran.
– Sa nama stvari postaju jednostavnije – ponovio je Goran moto „C’est La Vie“-a.

Z. G.


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.