početak GRADSKAINFO Ученици „Радоје Љубичић“ улепшали понедељак

Ученици „Радоје Љубичић“ улепшали понедељак

od nedelja
1,6K pregleda

МОДНА РЕВИЈА
Ученици средње техничке школе „Радоје Љубичић“ одржали су у понедељак, 20. маја 2019. године, на Градском тргу модну ревију. Текстилни смер, друга и четврта година ове школе, представили су своје моделе, а након тога је представљен и тимски рад ученика и наставника школе са партнерским предузећима „Пантекс“, „Соргаро“, „Рамакс“ и „Текстил“. У овим предузећима се као део дуалног образовања реализује практична настава.
Антонина Златић, наставница стручних предмета у текстилу, рекла је да су ученици са најновијом колекцијом освојили треће место на изложби ученичких радова на 25. Републичком такмичењу средњих текстилних школа у Суботици. Она је објаснила да ће на ревији, која следи, у првом делу бити представљени радови ученика другог и четвртог разреда текстилне струке, који су израђени у школи уз помоћ наставника, а други део представљени модели партнера набројаних текстилних предузећа.
Ученица четвртог разреда смер моделар одеће Душица Ћосић, рекла је да воли овај смер.
– Видети неки модел, па га затим исконструисати, сашити и носити је за ученике велики успех. За ову ревију смо припремили наше моделе и то капуте, хаљине, сукње… Рецимо, за овај плави капут ми је било потребно два месеца, јер недељно смо имали два пута праксу. То може и брже, али рад нам је причињавао велико задовољство – рекла је Душица.
Манекенке и манекени у другом делу модне ревије су били ученици грађевинске и саобраћајне струке. Водитељи програма из техничке школе „Радоје Љубичић“ су се у име школе захвалили на подршци Граду Ужице, Црвеном крсту и Градском културном центру.

З. Г. (овај текст можете наћи у новом броју Ужичке недеље 1012.)

погледајте галерију фотографија:


Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.