početak GRADSKAINFO Ухапшени крадљивци

Ухапшени крадљивци

od nedelja
613 pregleda

jail

Крађе у Пожеги

Припадници Министарства унутрашњих послова у Пожеги, радећи на расветљавању кривичних дела тешких крађа, саслушали су два малолетна лица из Чачка, због постојања основа сумње да су извршила шест кривичних дела тешких крађа и једно кривично дело тешка крађа у покушају.

Сумња се да су они, у току ноћи 3. септембра 2015. године, извршили кривична дела, на тај начин што су употребом подесног алата и физичке снаге отворили улазна врата и ушли у три трговинске радње, два бутика, месару и печењару, које се налазе у Пожеги, одакле су отуђили новац, ловачку пушку и патроне за пушку, фото-апарат, камеру, дурбин и мобилни телефон.

Осумњичени су на тај начин причинили материјалну штету у укупном износу од око 100.000 динара.

О догађајима је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Пожеги.

 

Крађе у Бајиној Башти

Припадници Министарства унутрашњих послова у Бајиној Башти, радећи на расветљавању кривичних дела тешких крађа, саслушали су три лица из Бајине Башта, због постојања основа сумње да су извршили укупно шест кривичних дела тешких крађа и једно кривично дело тешка крађа у покушају.

Сумња се да су они, у току марта 2015. године, извршила три кривична дела на штету власника кућа у месту Обајгора, на тај начин што су насилно отварали прозоре на кућама оштећених, улазили и односили из кућа намештај, електричне апарате и друге предмете које су касније продавали.

Такође, постоји основ сумње да су извршили и две крађе у току ноћи 6/7. септембра 2015. године. Тада су извршена кривична дела на штету трговинске радње и цвећаре у Бајиној Башти, на тај начин што су разбијена стакла на радњама, одакле су однете цигарете и новац од пазара, у укупном износу од око 5.000 динара.

Осумњичени се терете и да су 26. августа 2015. године починили тешку крађу у улици Рајка Тадића у Бајиној Башти, на тај начин су из путничког возила „фијат пунто“ отуђили „це-де“ уређај, а 7. септембра 2015. године, тешку крађу у покушају на штету једног предузећа из Бајине Баште.

О догађајима је обавештен тужилац Основног јавног тужилаштва у Ужицу.

Comments

comments

Povezani tekstovi

Napišite komentar

* Koristeći ovaj obrazac slažete se da podatke čuvamo i koristimo na našem sajtu.